Oona & Salinger

Oona & Salinger

Preț de Listă: 239,00 MDL (48,04 RON)

Preț: 149,00 MDL (29,95 RON)

Economisești: 90,00 MDL (18,09 RON) (37%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Încercând să explice retragerea lui Salinger din viaţa publică în anul 1953, Frédéric Beigbeder imaginează o poveste de dragoste sortită eşecului între romancierul emblematic al Americii, J.D. Salinger şi Oona, fiica unui dramaturg nu mai puţin celebru, Eugene O'Neill.

Legătura lor va înflori doar pentru scurtă vreme, chiar înainte de atacul de la Pearl Harbor. Oona va pleca să-şi încerce norocul la Hollywood, iar Salinger va fi înrolat. Experienţa războiului îl va schimba complet, făcându-l incompatibil cu spiritul rebel şi însetat de viaţă al Oonei.

Nu vor trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi. Aceste două comete nu-şi vor mai intersecta căile niciodată, însă aura Oonei va continua să-l urmărească pe Salinger, chiar şi în cele mai întunecate clipe ale sale.

Visul american nu se împlineşte nici pentru J.D. Salinger, nici pentru Oona – sau este, mai degrabă, un vis pervertit, sfărâmat de cruzimea războiului şi a vieţii. 

„A fost momentul în care Oona a surâs pentru a doua oară în acea seară. Când Oona surâdea, cu pleoapele pe jumătate închise, nici rumoarea nu se mai auzea. Era ca şi cum cineva ar fi scăzut volumul zgomotului lumii. În orice caz, Jerry asta simţea: gura Oonei, contrastul dintre buzele-i roşii şi dinţii albi, pomeţii înalţi, lacul de unghii de culoarea vinului, asortat buzelor sale cireşii, această perfecţiune de fată din înalta societate îl făcea să surzească."

 

Recenzii


 

Există o vreme când oamenii par să aştepte o catastrofă care să le şteargă toate problemele. Sunt anii dinainte de război. Nu e perioada cea mai prielnică pentru a te îndrăgosti.” -- Frédéric Beigbeder

”Beigbeder scrie magistral despre război şi dragoste, demitizând figuri ca Hemingway, Capote sau Chaplin şi creionând un portret sensibil şi emoţionant al lui Salinger.” -- Le Figaro

 

Despre Autor


 

http://autori.citatepedia.ro/foto/frederic_beigbeder.jpgFrédéric Beigbeder (n. 21 septembrie 1965, Neuilly-sur-Seine) este un scriitor și un critic literar francez. El a câștigat premiul Prix Interallié în 2003 pentru nuvela sa, Geamurile lumii, și premiul Prix Renaudot în 2009 pentru cartea sa Un roman francez. A mai scris 99 de franci, Windows on the World, Egoistul romantic și Iartă-mă!, ajută-mă!.

Beigbeder a admis c[ multe din romanele sale sunt în mare parte autobiografice, iar caracterul Octave din 13,99 este în multe privințe avatarul său. Pe de altă parte el precizează că ”În viața reală sunt mai normal decât ân cărți”.

Este divorțat și are o fată, Chloé. Lucreeză cu Volkswagen la crearea unui model urban de mașină.
 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 304
Editura: Trei
Apariția: Mai 2015
ISBN: 978-606-719-317-6
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: