Omul nostru din Havana (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Omul nostru din Havana (Top 10+) [Carte de Buzunar]
90,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Jim Wormold, un mărunt vînzător de aspiratoare din Havana lui Batista, acceptă, de dragul fiicei sale cheltuitoare, să lucreze pentru serviciile secrete britanice. Doar că în Havana nu prea se întîmplă nimic. Ca să-şi păstreze această slujbă pentru care este plătit cu 300 de dolari pe lună, proaspătul „spion” scrie cu zel rapoarte false, închipuie instalaţii militare pornind de la schiţele componentelor aspiratoarelor sale şi inventează informatori care-i furnizează tot felul de date ultra-secrete. Însă, de la un punct încolo, lumea ficţională a lui Wormold începe –neliniştitor – să prindă viaţă.
"Celor care n-au ragaz pentru cartile anterioare le recomand aceasta cartulie amuzanta si inteligenta, despre care unii zic ca ar fi «cel mai bun dintre divertismentele» lui Greene… cu un vinzator de aspiratoare devenit spion si atmosfera de film din anii ’60." --  Luminiţa Marcu, 31 ianuarie 2006, Cotidianul
 
 
 
Despre Autor
 
Graham Greene (1904-1991) a studiat la Balliol College, Oxford. Dupa absolvire a fost, timp de patru ani, redactor la prestigiosul ziar The Times din Londra. Primul sau roman, Omul dinauntru, apare in 1929, dar, desi cartea este bine primita, succesul si prestigiul vin odata cu al patrulea roman publicat, Expresul de Stambul, dupa care Twentieth Century Fox a facut celebrul film Orient Express.
 
Dupa o calatorie in Liberia, intreprinsa in 1935, autorul britanic – totodata un cinefil impatimit – devine critic de film la prestigioasa publicatie The Spectator, unde, in 1940, este numit redactor literar. Intre 1941 si 1943, Greene lucreaza pentru Foreign Office. Printre cele mai cunoscute romane ale sale inspirate din activitatea in acest domeniu se numara celebrele Omul nostru din Havana (1958) si Americanul linistit (1955).
 
Pe linga romane, Graham Greene a publicat mai multe volume de nuvele, carti de calatorie, piese de teatru si biografii, a lasat in urma sute de eseuri, cronici literare si de film. A primit doua inalte distinctii ale Marii Britanii: The Order of Merit si Companion of Honour. In 1969 statul francez i-a conferit titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare.
 
La Editura Polirom i-au fost traduse pina in prezent Consulul onorific, Expresul de Stambul , Factorul uman, Omul nostru din Havana, Brighton Rock,Puterea si gloria, Ministerul groazei, Al zecelea om,Americanul linistit, La drum cu matusa-mea, Comediantii siPatria m-a facut om.
 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Our Man in Havana
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 300
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2005
ISBN: 973-46-0172-5
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2800

Pareri