Omul de flori. Basme și legende populare românești

Omul de flori. Basme și legende populare românești

Preț de Listă: 132,00 MDL (33,00 RON)

Preț: 66,00 MDL (16,50 RON)

Economisești: 66,00 MDL (16,50 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Fragment:

Odata, un pui de arici, caiatorind prin ger mare, pe un drum cam departe, au fost mai gata sa piara de frig. Si trecand pre langa o gaora de cartita batrana, cartita togmai se afla in usia gaurei in caldura. Vazandu-1 mai mult mort de frig, f5candu-i-se mila de el, ’i zise:

— Pleaca in launtru, in gaura mea si te incalzeste putin! Ariciul abia apuca, intra in gaura cartitei la caldura, văzu că e bine. Dar din fire, in loc de par, fund invascut cu ace impungatorii, tot s-au apropiat de gazda casei, de cartita, zicand ca vrea să se incaizasca de parul cel moale al ei.

Dar biata cartita, in scurt, s-a saturat de oaspele sSu ariciu, care o impungea cu spinii sai. Vru sa-i deie drumul afara, insa ariciul fiind incalzit, au capatat putere si au stat contra, zicand cătră cârtița că dacă nu-i place de el, să iasă ea afara, sa vaza si ea cat e de bine in frig.

Biata cartifa, neavand ce face, de sila acuma probeaza si iese afara. Iar ariciul s-au pus in gura gaurei si n-au mai iasat-o sa intre la caldura. Si asa, in ger, au morit de frig...

 

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 400
Editura: Saeculum I.O.
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-8455-03-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3400

Pareri