Ogorul

Mai multe poze

Ogorul
249,00 MDL (58,44 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba engleza de Ioana Oprica.

Premiul Nobel pentru Literatura 1938
 
Ogorul este povestea ascensiunii unui taran sarac dintr-o provincie chineza de la inceputul secolului XX, un barbat care, prin truda indirjita si oportunism de moment, izbuteste sa se imbogateasca si sa asigure un viitor prosper copiilor sai. Personajul central al cartii, Wang Lung, este obsedat de pamint, de bogatia pe care o aduce acesta, si incearca sa-si sporeasca mereu proprietatile, prin orice mijloace, pe tot parcursul vietii. Cot la cot cu el trudeste O-lan, o sotie supusa si, in acelasi timp, incrincenata, unul dintre cele mai puternice personaje feminine create de Pearl S. Buck.
 
„China, farmecul ei, obiceiurile ei si experientele de viata care ii leaga pe chinezi de restul omenirii constituie fundalul exotic al acestui roman remarcabil. E o poveste incintatoare si impresionanta.”-- Boston Evening Transcript
 
„Avem de-a face cu o poveste familiara, fara comentarii psihologice surprinzatoare, o fabula universala, spusa cu multa pricepere, cu onestitate, cu intelegere si fara nici o urma de superioritate.” -- The Spectator

Despre Autor

Pearl S. Buck s-a nascut la 26 iunie 1892 in Hillsboro, Virginia de Vest. Deoarece parintii ei pleaca in misionariat in China imediat dupa nasterea fetitei, aceasta invata inca din copilarie atit engleza, cit si chineza. Familia e afectata de Rascoala Boxerilor, dar ramine pe teritoriul Chinei.
 
In 1911 Pearl S. Buck este trimisa in Statele Unite, la colegiul de fete Randolph-Macon din Lynchburg, pe care il absolva in 1914. Dupa colegiu se intoarce in China si se stabileste in provincia rurala Anhui, unde ajunge sa lege relatii de prietenie cu scriitori chinezi de renume din epoca. Revine in Statele Unite in 1934, unde se casatoreste si ramine definitiv. Nu se va mai intoarce niciodata in China.
 
In anul 1929 publica un roman intitulat Vint de Rasarit, vint de la Apus, iar in 1931 ii apare Ogorul, unul dintre cele mai vindute si mai citite romane americane ale deceniului. Distins cu Premiul Pulitzer, acest roman va fi transpus in 1937 intr-o ecranizare de succes. Pearl S. Buck publica ulterior numeroase romane, care o impun in constiinta publicului, cum ar fi Mama (1933; Polirom, 2013), Alti zei (1940), Cerul Chinei (1941), Pavilionul femeilor (1946), Scrisoare din Beijing (1957).

In 1938, la mai putin de un deceniu de la debutul sau, este distinsa cu Premiul Nobel pentru Literatura. Pina la sfirsitul vietii, in 1973, Pearl S. Buck publica peste saptezeci de carti, fiind si astazi cea mai tradusa scriitoare americana din toate timpurile.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 328
Editura: Polirom
Apariția: Decembrie 2013
ISBN: 978-973-46-3737-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri