Ofranda Magilor

Ofranda Magilor
86,00 MDL (17,29 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din engleză de Radu Tătăruca.

Clasic al literaturii americane, O'Henry este, înainte de toate, un maestru incontestabil al nuvelei umoristice.

Din sumar: Răscumpărarea căpeteniei roşii, Ofranda magilor, Poliţaiul şi imnul, Visul unui cavaler de vară, Convertirea lui Calliope, Ordin de plată, Ca un cabbaliero, Telemachis, prieten, Răscumpărarea lui Mack, După douăzeci de ani, Uşa verde, Vânătorul de capete etc.

 

Despre Autor


 

William Sydney Porter (cunoscut dupa numele de autor O. Henry) (n. 11 septembrie 1862, Greensboro, North Carolina - d. 5 iunie 1910 New York City) a fost un scriitor american.

O. Henry a fost fiul unui medic, de la varsta de 16 ani a avut diferite ocupatii ca vanzator, cowboy, functionar la banca. Fiind acuzat de frauda fuge in Honduras, fiindu-i sotia bolnava va veni inapoi in SUA, unde va fi mai multi ani in puscaria din statul Ohio. Iesit din inchisoare la data de 24 iulie 1901 va incepe cariera de jurnalist la „Houston Post” dupa un timp va inceta activitatea ca jurnalist fiind unul dintre scriitorii cei mai bine platiti din SUA. El scrie sub pseudonimul „O. Henry” nume care l-a gasit in timpul cand era in detentie in „Manualul ajutorului de farmacist”.

O. Henry are darul de a povesti naratiuni scurte din timpurile cotidiene, sub forma de parodii si cu comentarii comice. El fiind un promtor al prozei scurte. Din anul 1919 se acorda premiul „O. Henry” in literatura engleza pentru naratiuni scurte.

Opera
• The Four Million - o culegere de povestiri despre paturile sociale mai sarace din New York 1906 

• The Caballero's Way - o naratiune din vestul salbatic, eroul nascocit „Cisco Kid” devine o figura legendara intr-un serial de televiziune 

La Cartier:

  • Ofranda magilor, 2004.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 216
Editura: Cartier
Apariția: Septembrie 2005
ISBN: 9975-79-293-6
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri