Odiseea. Vol. 21 din Colecţia Biblioteca pentru Toţi Copiii

Odiseea. Vol. 21 din Colecţia Biblioteca pentru Toţi Copiii
69,00 MDL (13,87 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

O carte esenţială, care aproape că nu mai are nevoie de prezentare: Odiseea, epopeea care aduce o întreagă lume apusă a Antichităţii şi care vorbeşte totodată despre istoria literaturii universale. 

„Lumea homerică nu are gândul să-și asigure nemurirea înălțând morminte trufașe, grădini suspendate, piramide… Îi ajunge nemurirea poeziei. Am putea întreba: atâta sânge vărsat pentru frumusețea unui poem? Răspunsul eroilor este acela că da.“ -- Petru Creția

Biblioteca pentru toți copiii cuprinde cărțile de neuitat ale copilăriei, capodopere ale literaturii universale, fără de care biblioteca unui copil nu poate fi completă. Colecția reprezintă un instrument de lucru esențial pentru elevii de gimnaziu, adunând laolaltă mai ales scriitorii și operele prevăzute în programa școlară de limba și literatura română pentru clasele V–VIII, în contextul unui demers cu caracter pronunțat didactic.

În aceeași colecție:

Uimitoarele călătorii ale baronului Münchhausen, de G.A. Bürger

Cartea junglei, de R. Kipling

Momente și schițe, de  I.L. Caragiale

 

Despre Autor


 

Dintre multele chipuri pe care tradiţia Antichităţii i le-a dat lui Homer, primul ne vine în minte cel al aedului orb din insula Chios. A trăit în secolul VIII î.e.n. şi a ţesut în cele două epopei episoade din ciclul epic al Eladei din epoca bronzului, îmbrăcând în haina mitului eroic istorii petrecute cu aproape cinci secole înainte.

Despre el, un comentator din Antichitate pe care-l cunoaştem sub numele de Heraclitus Homericus spunea: „Încă din scutece sufletul nostru se adapă la izvorul versurilor sale. Crescând, el ne rămâne mereu aproape. Nu-l putem părăsi fără a simţi de îndată dorinţa de a ne întoarce la el, iar această legătură nu sfârşeşte decât odată cu viaţa“. 

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 240
Editura: Litera
Apariția: Aprilie 2015
ISBN: 978-606-741-492-9
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: