Odihnă desăvârşită

Odihnă desăvârşită
150,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Descrierea Cărții

Fiul cel mic, Amos, alege o carieră militară în locul celei de agricultor, iar fiul cel mare, Ionatan, prizonierul unei căsnicii nefericite cu o frumoasă femeie lunatică, ce încearcă zadarnic să aibă un copil, fuge din kibbutz cu gândul de a trece graniţa, în Iordania, atras de mirajul oraşului săpat în stâncă, Petra. Înainte de a pleca îşi încredinţează soţia unui imigrant rus nou-venit, Azaria Ghitlin, personaj extrem de pitoresc. Intrarea în scenă a acestuia pare să promită odihna râvnită de toţi.

Recenzii

„Împietrirea dură a aşteptării, a dorinţei unei schimbări profunde este dublată de împietrirea râvnită, blândă a odihnei desăvârşite, de aspiraţia spre acel loc secret care nu e un loc material, ci un spaţiu-timp proiectat în imaginar: Petra înseamnă timpul împietrit, mitic, o legendă îndepărtată a întoarcerii în deşert. În roman, cunoaştem o generaţie de tineri care nu mai vor să cucerească pustiul, să-l transforme într-o oază verde, plină de viaţă, ci să trăiască până la capăt deşertul din ei.“ - Marlena Braester

„Cel mai ciudat, mai îndrăzneţ şi mai complex roman al lui Amos Oz.“ - Washington Post Book World

„Amos Oz surprinde lupta unei familii, a unui popor şi, de fapt, a întregii umanităţi pentru a-şi găsi un sens şi un echilibru.“ - San Francisco Chronicle

Despre Autor

Amos Oz (n. 1939) este cel mai important prozator şi eseist israelian. S-a născut la Ierusalim, părinţii săi fiind originari din Polonia şi Rusia. La cincisprezece ani se stabileşte în kibbutzul Hulda. După absolvirea Facultăţii de Filozofie a Universităţii Ebraice din Ierusalim. Primul său volum de povestiri, Acolo unde urlă şacalii, apare în 1965. În 1967 luptă în Războiul de Şase Zile, iar în 1973 participă la Războiul de Yom Kippur.

Semnează volume de eseuri, cel mai important fiind Cum să lecuieşti un fanatic. Printre numeroasele distincţii primite de autor se numără: Premiul Păcii (Germania, 1992), Premiul Israel pentru Literatură (1998), Marele Premiu Ovidius (România, 2004).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: A Perfect Peace
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 400
Editura: Humanitas
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-689-436-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3800

Pareri