Ochi-de-pisică (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Ochi-de-pisică (Top 10+) [Carte de Buzunar]
145,00 MDL (36,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Virgil Stanciu.
 
Ochi-de-pisică este povestea lui Elaine Risley, o pictoriţă în vârstă de cincizeci de ani, care se întoarce la Toronto pentru o expoziţie retrospectivă. Momentul de glorie profesională este umbrit de amintiri copleşitoare din copilărie şi adolescenţă - trădări şi cruzimi de nesuportat, răutate gratuită - ce o obligă să înfrunte spectrul Cordeliei, odinioară cea mai buna prietenă şi în acelaşi timp călău nemilos, care a bântuit-o timp de patruzeci de ani.
 
Odată cu tablourile pe care le descrie, în mintea ei se deapănă scene de demult, imaginile unei familii tot timpul pe fugă, ale unui trio de prietene cu porniri sadice, ale iubiților care-au învățat-o dragostea, ura sau trădarea, care i-au conturat ființa. Tulburător, amuzant cu măsură, nostalgic, Ochi-de-pisică este romanul unei femei ce se luptă să descurce firul unei vieți năpădite de uitare. 

 
 
Recenzii

 
 
”Romanul lui Margaret Atwood, construit ingenios si, in acelasi timp, cu finete sub forma acestui jurnal retrospectiv pe sarite, cu inflexiuni poetice si cu priviri filmice, aduce in 500 de pagini un univers fictional care surprinde meandrele complexe ale vietii, ale relatiilor umane, ale devenirilor. 
 
Ochi-de-pisica este si o carte a memoriei, a retrairilor, a reinstituirii, strabatuta mai ales de acea propensiune a fiintei umane: dorinta de iubire.” -- Doina IOANID , 19 decembrie 2014, in Observator cultural nr. 753
 
 
 
Despre Autor
 
Margaret Atwoodcea mai cunoscuta scriitoare contemporana canadiana, s-a nascut in 1939, la Ottawa. Fiica a unei nutritioniste si a unui zoolog, si-a petrecut copilaria mai ales studiind entomologia pe linga tatal sau, motiv pentru care frecventeaza cu intreruperi scoala, preferind sa cutreiere padurile din Québec, Ottawa si Toronto. Si-a descoperit insa curind pasiunea pentru lectura si la saisprezece ani si-a dat seama ca isi doreste sa devina scriitoare. In 1957 a inceput sa studieze la Victoria University din Toronto, pe care a absolvit-o in 1961.
 
Si-a continuat studiile la Radcliffe College (Harvard), cu o bursa Woodrow Wilson, apoi a urmat inca doi ani Universitatea Harvard. A tinut cursuri de literatura engleza sau a fost scriitor invitat la diverse universitati – din Vancouver, Montréal, Toronto, Alabama, New York, Australia si Texas.
 
Cunoscuta mai ales ca romanciera (Povestirea cameristei, 1985; Ochi-de-pisica, 1988; Mireasa hotomana, 1993; Alias Grace, 1996; Asasinul orb, 2000; Oryx si Crake, 2003; Penelopiada, 2005), Margaret Atwood este autoare a numeroase carti de poezie (Double Persephone, 1961; The Circle Game, 1964; Interlunar, 1984; Morning in the Burned House, 1995) si eseuri, precum si critic literar.
 
Cartile sale au fost traduse in peste 25 de limbi si au fost recunoscute prin numeroase premii, dintre care amintim: Arthur C. Clarke Prize (pentru romanul Povestirea cameristei), Premio Príncipe de Asturias pentru Literatura, Booker Prize pentru Asasinul orb, Governor General’s Award (cistigat de doua ori). In prezent traieste la Vancouver.
 

Detaliile Produsului

Titlu Original: Cat's Eye
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 516
Editura: Polirom
Apariția: Aprilie 2014
ISBN: 978-973-46-4449-0
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.5000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: