Obezitatea la copii. Metode de prevenţie şi tratament

Mai multe poze

Obezitatea la copii. Metode de prevenţie şi tratament

Preț de Listă: 168,00 MDL (42,00 RON)

Preț: 84,00 MDL (21,00 RON)

Economisești: 84,00 MDL (21,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

În ultimii 40 de ani, procentul de copii obezi a crescut de cinci ori în ţările occidentale. În SUA se dublează la fiecare cinci ani. După ce vor citi această carte, părinţii vor înţelege în fine importanţa capitală a alegerilor alimentare pentru copiii lor.

Printre factorii favorizanți ai obezității a fost desemnată mai întâi ereditatea. A fost acuzat şi un consum caloric excesiv. Dar toate cercetările demonstrează totuşi că aporturile energetice nu au încetat să scadă până în punctul de a fi astăzi inferioare minimelor recomandări. Apoi, ţapul ispăşitor al specialiştilor a devenit sedentarismul şi timpul petrecut în faţa televizorului sau a calculatorului. Diferenţa energetică este totuşi nesemnificativă...

Michel Montignac explică în cartea de faţă de ce nutriţioniştii s-au înşelat. Demonstrează cum predispoziţia pentru obezitate apare încă din timpul sarcinii şi dezvoltă apoi adevărate rădăcini din cauza unei succesiuni de alegeri alimentare greşite. Expunându-şi în mod ştiinţific demonstraţia, autorul arată care este adevărata cauză a obezităţii infantile: natura perfidă a alimentaţiei industriale. El acuză în acelaşi timp excesul de proteine din laptele de vacă şi abuzul de alimente cu indice glicemic ridicat, care generează hiperinsulinismul, dereglarea metabolică ce se află la baza obezităţii.

 

Video despre Carte

 

Despre Autor

Michel Montignac, celebru specialist în nutriţie, este autorul conceptului de indice glicemic şi creatorul revoluţionarei diete care îi poartă numele. Cărţile lui au fost traduse în 25 de limbi şi publicate în 42 de ţări, în peste 16 milioane de exemplare.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Litera
Apariția: Decembrie 2010
ISBN: 978-973-675-734-1
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri