Oaspetele Papei

Oaspetele Papei
212,00 MDL (53,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cine a citit Maestrul si Margareta, Fratii Karamazov sau Crima si pedeapsa, va fi cucerit, cu siguranta, si de Oaspetele Papei a lui Vladimir Volkoff.

O carte tulburatoare, a carei intriga serveste drept pretext autorului pentru a expune intr-o maniera documentata ideea progresista a unificarii Bisericii catolice cu cea ortodoxa. Plecand de la asasinarea de catre Mafie a Mitropolitului de Leningrad, in fapt general KGB, dupa primirea in audienta la Papa Ioan Paul I, si el decedat la scurt timp, Volkoff prezinta sub forma unui roman politist idei profunde legate de evolutia celor doua Biserici, de-a lungul secolelor.

Actiunea se desfasoara in doua planuri politice distincte: KGB si Rusia sovietica, pe de o parte, si Italia catolicismului fervent si a Mafiei tentaculare, pe de alta parte.

Stilul romanului, plin de culoare si percutant, dezvaluie un scriitor erudit, inteligent si perspicace, care minuieste arta scrisului subtil cu vigoarea, ironia si sarcasmul unui creator cu sclipiri de geniu.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 432
Editura: Orizonturi
Apariția: 2005
ISBN: Lider-1105-03
Greutatea: 0.4000

Pareri