Oare Chiar așa să fie Băieții?

Oare Chiar așa să fie Băieții?
83,00 MDL (19,48 RON)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

sau

Descriere

Traducere din franceză de Mihaela Bunduc.

Se pare ca fetele si baietii nu vin de pe aceeasi planeta. Ei bine, cum o fi gandind atunci o fiinta de pe planeta ciocolata: cum functioneaza un baiat?!

Ce anume ii fascineaza pe baietii la jocurile video? De ce se bat intre ei, ce asteapta ei de la fete? Iata o carte care va ajuta, atat pe voi, baieti, sa va intelegeti si sa va acceptati mai bine, cat si pe voi, fetelor, sa intelegeti, in sfarsit, motivul pentru care baietii se comporta cum se comporta, lucru care, nu de putine ori, va scapa.

Recenzie

O are chiar aşa să fie băieţii? este imaginea în oglindă a altui volum: Oare chiar aşa să fie fetele? Nu este o carte exclusiv pentru băieţi. Tot aşa cum cealaltă nu reprezintă o exclusivitate pentru fete. Suntem diferiţi. Şi e bine să ştim cum ne vedem noi, cum ne văd ceilalţi. Mai ales când umorul şi ironia ne uşurează lecturile şi complexele. Dacă Freud te complexează, atunci ia-o încetişor. Cu acest gen de carte.

„Sunteţi băiat, e o certitudine. Veţi deveni bărbat, asta, de asemenea, e o certitudine." Această carte vorbeşte despre ceea ce simţiţi şi gândiţi, despre problemele pe care le aveţi, despre ceea ce vă nelinişteşte, despre ceea ce trăiţi la adolescenţă cu acest corp şi cu acest creier ce se află în plină metamorfoză. De ce vă place atât de mult să fiţi în gaşcă? De ce v-o fi fiind ruşine să plângeţi, doar pentru că sunteţi băiat? De ce muşchii au o importanţă atât de mare pentru voi? Ce tactică trebuie adoptată pentru a avea siguranţa că veţi cuceri fetele?

Ca să pari mai macho şi mai musculos, pune pe tine mai multe tricouri. Ca să utilizez o ironie mai acidă. Asta nu înseamnă că eu sunt cool în raport cu voi. Deoarece doar tu poţi spune:

„— Am chef să salvez planeta de unul singur.

— Normal. Doar eşti bărbat".

„— Fata ideală? Blonda cu sânii mari. Prietena mea? Brunetă cu sânii mici."

 -- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”

Despre Autor

David Pouilloux - scriitor și jurnalist francez.

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 9-12 ani, 13-18 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 108
Editura: Cartier
Apariția: 2009
ISBN: 978-9975-79-571-5
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.3900

Pareri