Oamenii Delfin

Oamenii Delfin

Preț de Listă: 240,00 MDL (60,00 RON)

Preț: 120,00 MDL (30,00 RON)

Economisești: 120,00 MDL (30,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, tânărul Erich Linden, în vârstă de 16 ani, părăseşte Germania, împreună cu mama şi fratele mai mic, cu destinaţia Venezuela. Vor începe o viaţă nouă alături de unchiul lor, Klaus Linden, medic nazist, care îşi ascunde acolo, sub o nouă identitate, crimele comise în lagărele de concentrare.

Un accident de avion îi aruncă pe toţi în mijlocul junglei amazoniene, fără nici cea mai mică şansă de salvare. Imediat sunt descoperiţi de Yayomi, un trib violent şi superstiţios, care cred că ciudaţii străini sunt oameni-delfin cu puteri magice. Dar jungla este un loc întunecat, misterios şi, în cele din urmă, tragic.

Răvăşitorul secret al fratelui mai mic, rătăcirea minţii mamei, crimele oribile comise de Klaus, intrigile din interiorul tribului şi conflictul generat de adevăratul chip al celorlalţi se îmbină în scene dramatice de o intensitate halucinantă.

Provocator, romanul lui Krol, o alegorie istorică pe cât de inteligentă, pe atât de sângeroasă, pune în lumină într-o manieră cu totul inedită problema superiorităţii rasiale, în spaţiul dintre primitivismul tribal şi civilizaţia modernă postbelică.


Recenzii

La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, doamna Linden şi cei doi fii ai săi pornesc într-o călătorie spre Venezuala pentru a începe o viaţă nouă. Acolo îi aşteaptă doctorul Klaus Linden, fratele răposatului soţ al doamnei Linden, cu care aceasta urmează să se căsătorească. Însă planurile lor sunt distruse când avionul cu care călătoreau spre centrul ţării se prăbuşeşte în mijlocul junglei.

Este interesant să urmăreşti cum o familie germană respectabilă, în care manierele şi protocolul sunt urmate cu sfinţenie şi care crede în idealul nazist – în măsura în care îndoctrinarea poate naşte o credinţă– ajunge să fie nevoită să supravieţuiască în junglă, prin ospitalitatea unui trib şi cu ajutorul câtorva coincidenţe fericite. În acest loc, în care lumea civilizată n-are niciun sens, cei patru “oameni delfin” – cu piele albă şi păr blond – îşi dezvăluie slăbiciunile sau puterea interioară.

Oamenii delfin este o carte dinamică şi captivantă de la un capăt la celălalt, este un roman de aventuri deloc sfios, lipsit însă de scenele spectaculoase sau eroice care ar face să se piardă din credibilitate.  

Plusuri: Suspansul, stilul captivant, ideea de aventură interesantă într-o lume necunoscută şi periculoasă care îl schimbă pe om în mod inevitabil

Minusuri: Mici greşeli gramaticale şi de ortografie

Recomandari: Celor pasionaţi de romanele de aventuri cu substrat istoric şi/sau moral

-- Andrea Balint, Bookblog.ro

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Dolphin People: A Novel
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 336
Editura: Litera
Apariția: 2011
ISBN: 978-606-600-055-5
Dimensiuni: 15 x 21,5 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă:

 • Intriga Matrimonială
  -50%

  Intriga Matrimonială

  Preț de Listă: 270,00 MDL (67,50 RON)

  Preț: 135,00 MDL (33,75 RON)

  Economisești: 135,00 MDL (33,75 RON) (50%)