Carte pentru toți. Oameni din Dublin. Vol. 28

Carte pentru toți. Oameni din Dublin. Vol. 28
56,00 MDL (14,07 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Revolutia pe care a savarsit-o Joyce in domeniul cuvantului nu poate fi comparata, in intreaga istorie a secolului XX, decat cu aceea a lui Einstein in stiinta, a lui Brancusi in sculptura, Schonberg si Stravinsky in muzica, Kandinsky in pictura. De la el incoace, constructia literara a capatat alte dimensiuni si, odata cu ea, eroul prozei narative — care e omul acestei epoci si de totdeauna, dornic de adevar si cunoasterea integrala a lumii. - Herbert Read

Din Drumcondra la Canal Bridge şi de pe Henry Street în Temple Bar, ploaia şi soarele spală obrajii ridaţi ai Dublinului. Oamenii de aici trăiesc în ritmul propriilor obsesii, spaime şi năzuinţe. Unul vrea să-şi regăsească iubirea exilată într-un pliu al memoriei, altul se visează pilot de raliu. Unul simte iminenţa sfârşitului, altul cere următorul pahar. Sunt oameni obişnuiţi, prinşi dezordonat în insectarul vieţii.

Portretul Dublinului se compune din bucuriile, deznădejdile, renunţările şi elanurile celor care-l populează: reverendul Flynn rămas amintire în mintea unui copil, necunoscutul care vorbeşte ciudat, fata care nu ştie să scape de acasă, tinerii burlaci Corley şi Lenehan, locatarii din Pensiunea Mooney, ratatul Farrington, Gabriel Conroy şi, in final, ninsoarea „peste toţi cei vii şi cei morţi“.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 301
Editura: Litera
Apariția: 2018
ISBN: 978-606-33-2208-2
Dimensiuni: 160x110
Greutatea: 0.2500

Pareri