O Zi mai Lungă decât Veacul. Galeria de Proză

O Zi mai Lungă decât Veacul. Galeria de Proză
163,00 MDL (38,16 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Scriitorul kirghiz Cinghiz Aitmatov reprezinta un nume de referinta pentru marea literatura a Estului. Geamilia, Vaporul alb, Cocorii timpurii, Adio, floare galbena!, Esafodul, Cantecul stepei, Cantecul muntilor sunt doar cateva dintre titlurile care i-au adus celebritatea.

O zi mai lunga decat veacul este o constructie narativa de mare rafinament, un roman simbolic, mitic, ale carui personaje traiesc ancorate in atemporalitatea stepelor asiatice, tulburata de intruziunea modernitatii si a ideologiilor acesteia. Cu subtilitate, romanul urmareste trei dimensiuni: cea realista (imaginea unei Uniuni Sovietice postbelice mizere, în care supravietuirea constituie un adevarat miracol), alta reprezentand un veritabil S.F. (misiunea ruso-americana de cercetare a spatiului cosmic) si ultima, incluzand planul mitic.

Constructia epica de exceptie se bazeaza pe o structura polifonica, singura capabila sa urmareasca în paralel cele trei planuri temporale in care „istoria mare“ si „istoria mica“ se intersecteaza.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 336
Editura: Leda
Apariția: 2006
ISBN: 973-7624-03-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4800

Pareri