O Zi din Șapte

O Zi din Șapte
192,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Dacă ai avea o singură zi de viață, cum ai alege s-o trăieşti? Aceata este întrebarea pe care şi-o pune tânăra Samantha Kingston, în cele 7 zile aproape identice pe care le trăieşte şi retrăieşte pentru a îndrepta o greşeală pe care trebuie mai întâi s-o descopere.

Samantha Kingston pare să ducă o viaţă perfectă: face parte din grupul celor mai populari elevi, are ca iubit pe cel mai tare băiat din şcoală, are un grup de prietene cu care împarte totul şi aproape tot ce îşi doreşte. Dar oare e chiar aşa? După o petrecere aparent ratată, suferă un accident de maşină şi moare.

Apoi se trezeşte a doua zi şi o ia de la capăt. Şi apoi iar. Şi iar. Ziua de 12 februarie, care ar fi trebuit să fie o zi ca oricare alta în viaţa ei, devine ultima ei zi din viaţă. De şapte ori. Ce trebuie să facă Samantha pentru a ieşi din această buclă temporală şi pentru a-şi salva sufletul şi pe cei din jurul ei?

Recenzii

În cele șapte zile pe care le are la dispoziție, Sam trece printr-o gamă largă de sentimente, învață să privească lumea altfel și testează fiecare mod diferit de abordare a vieții. În unele zile este dezorientată, în altele se revoltă atât împotriva părinților cât și a prietenelor, în timp ce în altele încearcă să recupereze timpul pe care nu va mai avea ocazia să îl petreacă alături de cei dragi. Uneori greșește, alteori îndreaptă lucrurile. Dar indiferent de modul în care decurge, fiecare zi care trece o duce mai aproape de momentul în care va ajunge să se cunoască și să se înțeleagă pe ea însăși. Și în același timp, fiecare dintre cele șapte zile îi deschide tot mai mult ușa către iubire.

Autoarea descrie perfect diferitele etape ale adolescenței, revolta, minciunile, măștile, visurile, temerile, greșelile, dorința de a fi diferit, lupta pentru popularitate, teama de ridicol, dorința de a experimenta, de a descoperi totul, de a încălca regulile și de a trăi la intensitate maximă, fără teama de consecințe. Întreaga poveste se desfășoară cu o naturalețe remarcabilă, nimic nu pare exagerat sau tras de păr.

Plusuri: Stilul halucinant care te prinde ca un vârtej, amalgamul de senzații și emoții în care te simți captiv. Romanul îți absoarbe parțial obiectivitatea. Ești atât de prins în bucla temporală a Samanthei încât nu mai ești capabil să discerni greșelile de faptele corecte. Nu ai timp să judeci comportamentul personajelor, să te gândești la cum ar fi trebuit sa acționeze de fapt sau la cum ai reacționa tu dacă te-ai trezi într-un astfel de coșmar.

Minusuri: Amatorii de finaluri fericite ar putea să se simtă dezamăgiți. Romanul poate avea un happy end sau dimpotrivă, încheierea poate fi văzută ca una nedreaptă. Totul depinde de perspectiva fiecărui cititor, însă ceea ce e sigur este că nu avem deloc un sfârșit clasic sau previzibil.

Recomandari: Atât adolescenților, cât și cititorilor care au depășit demult vârsta aceasta. Oricât de convins ai fi că încă îți amintești perfect cum erai și cum simțeai în anii de liceu, abia citind o astfel de carte realizezi cât de mult ai uitat de fapt.  

-- Roxana Turcitu, Bookblog.ro

Vezi Trailerul Cărții


Despre Autor

Lauren Olvier este o autoare americană cunpscută pentru cărțile pentru adolescenți.

Prima carte a autoarei a fost Before I Fall în 2010 (O zi din șapte, Editura Litera). Cartea a intrat în lista de bestselleruri a ziarului New York Times. Ulterior, compania FOX 2000 a cumpărat drepturile de ecranizare a romanului. Lauren Oliver a mai scris Delirium și Liesl and Po.

www.laurenoliverbooks.com

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Before I Fall
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 480
Editura: Litera
Apariția: 2011
ISBN: 978-606-600-522-7
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.5300

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

Extraordinara
E o lectura usoara, insa este plina de actiune si surprize. Este un roman pe care nu poti ghici ce va urma. Parerea lui Alisha / (Plasată la data 06.09.2012)