O Zi

Descriere

15 iulie 1988. Emma şi Dexter se întâlnesc în noaptea de după absolvirea universităţii. A doua zi, fiecare va porni pe propriul drum. Unde vor fi în această zi peste un an? Dar peste doi? Şi în fiecare an care va urma? Cartea anului 2010 la Galaxy National Book Awards.

One Day (O zi) este cel de-al treilea și cel mai recent roman al scriitorului englez David Nicholls, apărut în anul 2009. În toamna anului 2011, romanul a fost ecranizat, cu Annie Hathaway și Jim Sturgess în rolurile principale.

Em şi Dex, Dex şi Em – speranţe şi oportunităţi ratate, zâmbete şi lacrimi, certuri şi împăcări, succese şi eşecuri – o relaţie dezvăluită prin frânturi de viaţă surprinse în aceeaşi zi de 15 iulie.

Douăzeci de ani, doi oameni. O ZI.

 

Imagini din Filmul ”One Day”


 

 

 

 

Recenzii


 

”Inteligent, amuzant, plin de compasiuneși de învățăminte și, pe alocuri, insuportabil de trist...” -- ziarul britanic The Times

”Ca studiu a ceea ce am fost cândva și ce am devenit, O zi este o adevărată capodoperă.” -- revista americană Esquire

”Vei fi captivat încă de la primele pagini... Nicholls redă un dialog spiritual fără cusur, cu un ritm remarcabil.” -- revista franceză Psychologies

”Nu încercați să priviți filmul, pentru că nu are acele detalii din carte ce o fac atât de uimitoare...Chiar pot spune că m-am plictisit de film, și l-am stâns. Cititi, nu este contraindicat nimănui, ci din contra, este recomandat!” -- Ecaterina Popescu, cititoare, Blogul LinaFly

”Daca as fi stiut ce sentimente,impresii m-ar incerca in urma lecturii acestei carti,nu cred c-as fi lasat-o atit de mult timp sa treaca pina as fi  deschis prima fila.Desi recunosc ca la inceput se citea foarte greu,plictisitor,autorul avind mereu un aer prea explicit si prea impresionist,c-o tendinta de a relata pina in cele mai mici detalii absolut orice,cartea m-a lasat fara cuvinte.

O poveste prea frumoasa,prea advarata si prea inteleasa pentru mine.Doi oameni,care s-au avut tot timpul,si care nu si-au pretuit sentimentele,decit atunci cind totul a fost prea tirziu.” -- Cristina Gureu, cititoare, http://kristinakojokaru.wordpress.com

 

 

Despre Autor


 

David Nicholls, născut pe 30 noiembrie 1966 în Hampshire, este scriitor și scenarist englez. A urmat cursuri de teatru la Barton Peveril College, dar și de fizică și de biologie.

Ca scriitor, s-a lansat în anul 2003 cu romanul Starter for Ten (Cine știe câștigă), urmat în 2005 de The Understudy (Dublura).

A cunoscut faima mondială în 2009 odată cu apariţia romanului ”O zi”, care a fost tradus până în prezent în 37 de limbi şi publicat în peste 2 milioane de exemplare.

 

Detaliile Produsului

Titlu Original: One Day
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 480
Editura: Litera
Apariția: Octombrie 2013
ISBN: 978-606-686-421-3
Dimensiuni: 10,7 x 17,7 cm
Greutatea: 0.2440

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

Asta chiar e o carte de dragoste
Asta chiar e o carte de dragoste!Printre putinele care nu m-au plictisit.
Evaluarea
Parerea lui Cristian / (Plasată la data 26.06.2014)

Bestseller.md îți mai recomandă:

 •  Adulter
  -15%

  Adulter

  Preț de Listă: 206,00 MDL (48,22 RON)

  Preț: 175,00 MDL (40,97 RON)

  Economisești: 31,00 MDL (7,26 RON) (15%)