O Viaţă în slujba Muzicii [Carte Electronică]

O Viaţă în slujba Muzicii [Carte Electronică]

Preț de Listă: 139,99 MDL (35,00 RON)

Preț: 96,59 MDL (24,15 RON)

Economisești: 43,40 MDL (10,85 RON) (31%)

Downloadează Gratuit un Fragment (Ediția Print)
Ediție Print (PDF)

Preț de Listă: 139,99 MDL (35,00 RON)

Preț: 96,59 MDL (24,15 RON)

Economisești: 43,40 MDL (10,85 RON) (31%)

Acceptăm plata cu LiberCard de la MAIB - plăți în 5 rate cu 0% dobândă!

Descriere

Pianistul și dirijorul Daniel Barenboim, unul dintre cei mai mari muzicieni contemporani, ne poartă, în cartea sa O viaţă în slujba muzicii, de-a lungul poveștii fascinante a celor mai bine de cinci decenii pe care se întinde cariera sa artistică și în care muzica și existenţa lui se contopesc până la identificare. Fie că evoluează singur, fiind încă din copilărie un virtuoz al pianului, fie că acompaniază alţi interpreţi, fie că dirijează la pupitrul celor mai mari orchestre din lume, înţelegerea profundă a muzicii rămâne pentru Barenboim cea mai frumoasă obsesie și călăuză permanentă spre succes.

În această carte sunt evocate, cu afecţiune și preţuire, și alte figuri ilustre ale lumii artistice internaţionale din secolul XX: Rubinstein, Furtwängler, Zubin Mehta, Pierre Boulez, Celibidache, Jacqueline du Pré (prima soţie a lui Daniel Barenboim).

De asemenea, nu lipsesc pasajele reflexive despre chestiuni precum evreitatea, legătura dintre naţionalitate, limbă și muzică, rolul muzicii în înţelegerea dintre naţiuni, schimbările recente în interpretarea și în receptarea muzicii. 

 

Recenzii


 

”Pentru mine muzica nu e o profesie, ci modul meu de viață. Să te scufunzi în ea, să te concentrezi deplin asupra ei, este o condiție sine qua non pentru orice muzician. Sigur, toată viața am făcut cu plăcere multe alte lucruri, dar, cumva, muzica m-a însoțit mereu.
 
Chiar dacă nu m-a încercat niciodată nevoia ori dorința de a scrie o auto-biografie tradițională, am simțit că merită poate pusă-n cuvinte bizareria faptului că muzica nu e doar prezența în viața mea, ci îmi trăiesc cu adevărat viața în muzică. Am încercat, de fapt, să scriu despre cum e să fii obsedat de muzică și să ai curiozitatea de a cerceta această obsesie.“ -- Daniel Barenboim
 

 
 

Despre Autor


 

Daniel Barenboim s-a născut la Buenos Aires în 1942, într-o veche familie evreiască de origine rusă, ambii părinţi fiind profesori de muzică. La cinci ani, a luat primele lecţii de pian de la mama sa, iar apoi a început să studieze pianul cu tatăl său, care i-a şi rămas unicul profesor.

În 1952 a emigrat în Israel împreună cu familia. 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: A life in Music
Limba: Română
Editura: Humanitas
Apariția: Octombrie 2015
ISBN: 978-973-50-5029-0
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 320

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: