O Viață

O Viață
72,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

„Iubirea! De doi ani o simtea apropiindu-se, cu o neliniste mereu sporita. Acum era libera sa iubeasca. Nu-i mai ramanea decat sa-l intalneasca pe el! Cum va fi el? Nu prea stia, si nici macar nu se intreba. Va fi el, si atat...

Vor merge mana in mana, stransi unul langa altul, ascultandu-si bataile inimilor, simindu-si caldura umerilor, topindu-si iubirea in limpezimea suava a nopilor de vara, atat de uniti, incat isi vor afla usor, doar prin simpla putere a dragostei, pana si cele mai nemarturisite ganduri. Si asta va dura la nesfarsit, in seninatatea unei iubiri fara de moarte.“

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

Guy de Maupassant a lucrat la O viaţă peste şase ani. Acţiunea se petrece de-a lungul unei perioade ce încex cu Restauraţia monarhiei franceze, până la Revoluţia de la 1848, dar romanul neglijează complet istoria politică. El se concentrează exclusiv asupra vieţii unei aristocrate de provincie, Jeanne Le Perthuis des Vauds, de la mometul când părăseşte mănăstirea, până la moartea sa din ţinutul Caux. Maupassant a fost încurajat de Flaubert, care a considerat subiectul „excelent".

O viaţă este opusul Doamnei Bovary. Este povestea unei femei pioase :î suferă multe deziluzii, începând cu infidelităţile unui si hrăpăreţ, ambiţios şi fără scrupule. Resemnarea treptată a lui Jeanne, dacă nu chiar atitudinea sa masochistă feţi de nenorocirile pe care le suferă (avort, naşterea unui copil prematur, ce va deveni un şarlatan, moartea părinţilor, singurătatea, sărăcia) amintesc de Un suflet curat al lui Flaubert.

Lucrare de un naturalism embrionar, O viaţă este și povestea crudă a capcanelor vieţii şi a „forţei" naturale şi animalice care asigură nepăsătoare perpetuarea vieţii. Critica făcută de Maupassant căsătoriei, care înăbuşi instinctele sexuale naturale ale femeilor emotive şi viziunea total pesimistă ce răzbate din povestire denotă influenţi decisivă a lui Schopenhauer asupra aşa-zisului naturalism sau ideilor deterministe ale epocii.

Deşi distribuirea cărţii a fost temporar oprită de editorul Hachette, care i considerat-o „pornografică", romanul a fost bine primit de critici şi chiar de oponenţii naturalismului, care au fost mişcaţi de emoţia şi lirismul unora dintre descrieri.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 357
Editura: Litera
Apariția: 2012
ISBN: 9786066008891
Dimensiuni: 11 x 18,5 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri