O Vară de Răscruce (Ediția 2013)

O Vară de Răscruce (Ediția 2013)

Preț de Listă: 183,00 MDL (45,75 RON)

Preț: 137,25 MDL (34,31 RON)

Economisești: 45,75 MDL (11,44 RON) (25%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Antoaneta Ralian.
 
O vara de rascruce, povestea unei adolescente din inalta societate newyorkeza a anilor ’40, este primul roman al lui Truman Capote, inceput in 1943 si abandonat cinci ani mai tirziu. Desi Capote se reintoarce periodic la manuscris, nu-l finalizeaza niciodata – mai mult, in 1966, cind isi paraseste locuinta din Brooklyn, printre obiectele lasate in urma se numara si cele patru caiete continind textul si notele cartii.
 
Considerate de biografii sai pierdute pentru totdeauna, ele au fost recuperate in 2004, la douazeci de ani de la moartea autorului, pentru ca doi ani mai tirziu sa vada, in sfirsit, lumina tiparului. Aparitia, intirziata cu patru decenii, a ceea ce ar fi trebuit sa fie romanul de debut al lui Capote a constituit unul dintre cele mai importante evenimente editoriale ale ultimilor ani, iar destinul lui senzational adauga o ultima pata de culoare biografiei tumultuoase a autorului sau.
 
Truman Capote este cel mai desavirsit scriitor din generatia mea.”-- Norman Mailer
 
„Proza lui Capote are fragmente cu adevarat geniale, precum acela in care vorbeste despre valul de caldura ce acopera orasul: «Arsita despica craniul orasului si scoate la iveala creierul lui alb». Pagina dupa pagina, descrierile emotionante se inlantuie; romanul este, intr-adevar, un imn inchinat New Yorkului si merita citit fie doar si pentru acest lucru.” -- The Guardian
 

„O descoperire senzationala atit pentru critici, cit si pentru cititori.”-- Kirkus Review

Despre Autor

Truman Capote, pe adevaratul sau nume Truman Streckfus Persons, s-a nascut la 30 septembrie 1924 la New Orleans si, dupa divortul parintilor, a fost crescut de familia mamei sale, intr-un orasel din Alabama. Cind mama se recasatoreste cu un om de afaceri cubanez, Capote se muta la New York si adopta numele tatalui sau vitreg.

La 17 ani isi intrerupe studiile si se angajeaza la The New Yorker; curind, incepe sa-si publice povestirile in reviste literare de prestigiu, iar in 1948 ii apare romanul Alte glasuri, alte incaperi, care se bucura de un enorm succes si il impune in atentia criticilor ca pe una dintre cele mai mari sperante ale prozei americane.

Dintre cartile si piesele de teatru publicate ulterior (A Tree of Night and Other Stories, 1949, The Grass Harp, 1951, Breakfast at Tiffany’s, 1958, In Cold Blood, 1966, Music for Chameleons, 1980), multe sint obiectul unor ecranizari celebre si ii consolideaza definitiv reputatia si, totodata, stilul: o combinatie irezistibila de nonconformism, ironie, rafinament psihologic si complexitate stilistica. La Editura Polirom au mai aparut Muzica pentru cameleoni, Cu singe rece, Harfa de iarba. Arborele noptii si alte povestiri si recent, intr-o noua traducere, Mic dejun la Tiffany.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Summer Crossing
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 184
Editura: Polirom
Apariția: Aprilie 2013
ISBN: 978-973-46-3548-1
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri