O Sumă de Cuvinte

O Sumă de Cuvinte
33,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

O Sumă de Cuvinte” este un volum pe care-l citeşti dintr-o răsuflare şi la care revii pentru a descoperi, de fiecare dată, noi şi noi adevăruri despre năravuri şi moravuri. Un volum postmodernist, de o ironie dezarmantă, fără grad de comparaţie (pentru că, aşa cum spun francezii, comparaţia nu este raţiune şi nu poate fi invocată drept argument), scris de un autor care poate fi considerat el însuşi o istorie a literaturii româneşti în Basarabia.

Este un volum realizat după celebra „O seamă de cuvinte” care prefaţează „Letopiseţul...” lui Ion Neculce. Ca şi la Neculce, în cartea lui Aureliu Busuioc găsim „O seamă de cuvinte” ce sunt auzite din om în om, de oameni vechi şi bătrâni şi în letopiseţe nu sunt scrise...”.

Dacă la Neculce prefaţa „Letopiseţului” cuprinde o sumă de tradiţiuni relative la diferiţi domni şi care au format subiectele legendelor şi poemelor din literatura noastră modernă, precum: „Daniil Sihastru” de Bolintineanu, „Aprodul Purice” de Negruzzi, „Altarul mănăstirii Putna” de Alecsandri, „Cupa lui Ştefan” de Bolintineanul, „Dumbrava roşie” de Alecsandri, „Visul lui Petru Rareş” de Alecsandri, Aureliu Busuioc ne oferă un volum a cărui protagonişti sunt domnii şi boierii contemporani, precum şi năravurile lor.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: O Sumă de Cuvinte
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 78
Editura: Prut Internațional
Apariția: 2008
ISBN: 978-9975-69-158-1
Dimensiuni: 10,6 x 14,6 cm
Greutatea: 0.1700

Pareri