O seară la operă

O seară la operă
33,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Descrierea cărții

Poezia lui a făcut epocă în literatura română, autorul fiind liderul incontestabil al generaţiei ´80 şi un nume de referinţă pentru întreagă istorie a literelor româneşti.
Menţionând abundenţa de imagini şi capacitatea nesecată de a crea universuri verbale, N. Manolescu scria: „...cuvintele ies, ţânesc, curg ca dintr-un corn al abundenţei; se atrag şi se izbesc unele de altele cu zgomot; se rostesc în vârtejuri din ce în ce mai iuţi; se lipesc unele de altele ca atomii în molecule uriaşe de materie vie; cad, plutesc, zboară, alunecă sau se rostogolesc.

Din această vorbire neobosită răsare viziunea lirică. De la tînărul Nichita Stănescu niciun poet nu a mai dat o impresie la fel de ameţitoare că reconstruieşte prin cuvintele sale lumea”.

 Despre Autor

Mircea Cărtărescu s-a născut în 1956 la Bucureşti. A urmat cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii din Bucureşti şi a debutat ca poet, publicând câteva volume de versuri, marcate de spiritul a ceea ce critica literară a numit „generaţia optzecistă". Treptat, s-a îndepărtat de poezie, dedicându-se aproape exclusiv prozei. Povestirilor din Nostalgia le-au urmat un scurt roman (Travesti, 1994) şi apoi unul în trei volume, Orbitor (1996-2007), privit de critică drept un reper al prozei româneşti contemporane. Trei volume de publicistică întregesc chipul scriitorului cu cel al unui observator lucid al cotidianului românesc. - www.humanitas.ro

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Gemenii
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 148
Editura: Știința
Apariția: 2008
ISBN: 978-9975-67-623-6
Dimensiuni: 13 x 19,5cm
Greutatea: 0.3000

Pareri