O Săptămână În Decembrie

O Săptămână În Decembrie
132,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Londra, cu o săptămână înainte de Crăciun, 2007.

Timp de șapte zile, şapte personaje creionează tiparele complexe ale vieţii urbane în lumea de astăzi: un manager de fonduri speculative aflat în căutarea celei mai răsunătoare tranzacţii a vieţii sale, un jucător de fotbal profesionist recent sosit din Polonia, un tânăr avocat cu prea puţine cazuri şi prea mult timp pentru speculaţii teoretice, un student absorbit de teoriile islamiste, un autor de recenzii literare, un elev dependent de droguri şi de reality-show-uri şi un conductor de metrou – o tânără al cărei traseu uneşte toate aceste vieţi şi multe altele într-un circuit zilnic.

Resorturile actualei crize economice, manifestările fundamentalismului religios, prăpastia dintre generaţii, efectele dezumanizante ale erei electronice sunt doar câteva dintre temele în jurul cărora se împletesc acțiunile eroilor.

Toate acestea creează o imagine realistă, cu accente satirice, a lumii actuale dominate de lăcomie, dezrădăcinare, lipsa valorilor autentice și o tot mai pregnantă izolare a individului.

Adevărul stă scris în faţa lor cu litere de-o şchioapă, şi totuşi, oamenii aceștia refuză să-l vadă, continuând să-şi joace rolurile mai departe, ca  şi  când  ziua  de mâine  ar  fi  doar un  vis.


Recenzii

„Secolul al XIX-lea ne-a dat Bâlciul deșertăciunilor de Thackeray și Prietenul nostru comun de Dickens... Secolul XXI ne oferă romanul lui Sebastian Faulks, O  săptămână  în  decembrie.“-- The Sunday Times

„Faulks este, fara indoiala, un veritabil maestru.“ -- Financial Times

”O săptămână în decembrie începe cu o listă de invitați ai unei petreceri descrise abia spre finalul cărții. Acest mariaj de caractere nu este tocmai de succes, nereușind să treacă cu brio barierele culturale. Se vrea a fi o satiră a vieții literare din metropolă, o frescă socială de tip dickensian a Londrei contemporane, o examinare a islamului și-a radicalismului printre tinerii musulmani, un thriller și o privire asupra practicilor financiare care duc la colaps, dar devine pe parcurs o obositoare înghesuială de caractere prea puțin rotunjite.

Romanul surprinde starea națiunii, încearcă să preconizeze un diagnostic al societății engleze, dar criza pe care ne-o prezintă Faulks nu e numai financiară, economică şi socială, ci, mai presus de toate, o criză de conștiință. Fiinţa umană pare ajunsă la capătul unui ciclu evolutiv, după care nu se poate intui ce urmează. Educația nu este o garanție a inteligenței, iar cărțile sunt cheia înțelegerii, a realității – sunt doar două dintre afirmațiile care conturează ignoranța voită ca temă principală a cărții.

Plusuri: Personaje din arii bine alese ale societății moderne, umorul, ironia

Minusuri: Pierderea în detalii irelevante, prea puțină concentrare pe acele personaje care ar fi putut face deliciul acestui roman  

Recomandari: Dacă sunteți interesați de scriitura lui Sebastian Faulks, creatorul uneia din cărțile din seria James Bond, vă recomand să începeți cu un alt roman decât cel prezentat aici, care nu este cea mai bună dovadă a virtuozității sale  

-- Elena Potocean, Bookblog.ro


Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 576
Editura: Litera
Apariția: 2012
ISBN: 978-606-848-123-4
Dimensiuni: 12 x 19 cm
Greutatea: 0.6500

Pareri