O Nouă Provocare: Dezvoltarea Socială

Mai multe poze

O Nouă Provocare: Dezvoltarea Socială
194,00 MDL (48,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Teoria si metodologia dezvoltarii sociale constituie obiectul de dezbatere al acestui volum, care reuneste studiile a numerosi specialisti din domeniu si ofera cunostintele necesare elaborarii strategiilor si programelor aplicate la nivel national, sectorial sau local.

Aceasta ampla sinteza a celor mai recente orientari in dezvoltarea sociala, avind scopul de a stimula interesul pentru reflectia asupra unei teme actuale si in Romania si asupra rolului sociologiei in analiza ei, constituie un instrument deosebit de util pentru studentii si masteranzii facultatilor de sociologie si asistenta sociala care doresc sa se specializeze intr-un domeniu foarte valorizat astazi.

Cuprins: Paradigma dezvoltarii sociale: controverse istorice si actuale • Tranzitia ca dezvoltare; politica europeana de dezvoltare sociala • Dezvoltarea ca proces social-cultural • Dezvoltarea sociala sectoriala • Metodologia dezvoltarii sociale

Despre Autori

Catalin Zamfir, directorul Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii, presedintele Institutului Social Roman, membru al Academiei Romane. Profesor universitar doctor, a fost decanul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti. A publicat numeroase carti si articole in domeniul sociologiei, dintre care amintim: Incertitudinea: o perspectiva psihosociologica (1990, 2005), Tiganii: intre ignorare si ingrijorare (coautor, 1993), Romania, 1989-1993. Dinamica bunastarii si a protectiei sociale (coautor, 1994).

Laura Stoica, cercetator stiintific la Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii din cadrul Academiei Romane (ICCV) si doctorand al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 368
Editura: Polirom
Apariția: 2006
ISBN: 973-46-0278-0
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri