O Lume Ieşită din Minţi

O Lume Ieşită din Minţi
342,00 MDL (85,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din engleză de Doina-Mihaela Brăgaru.

Traim un paradox. Majoritatea copiilor se considera a fi foarte creativi, majoritatea adultilor, nu. Ce se schimba pe masura ce crestem? Organizatii de pretutindeni concureaza intr-o lume care se schimba mai repede ca niciodata. Liderii acestora spun ca au nevoie de oameni care sa gandeasca creativ, care sa fie flexibili si care sa se adapteze repede. si foarte adesea spun ca nu gasesc astfel de oameni. De ce? in acest volum provocator si plin de inspiratie, Ken Robinson isi pune trei intrebari vitale:

  • De ce este atat de importanta promovarea creativitatii? Oameni de afaceri, politicieni si educatori subliniaza importanta vitala a promovarii creativitatii si inovatiei. De ce este atat de important acest aspect?
  •  Care este problema? De ce trebuie ajutati oamenii sa devina creativi? Copiii sunt plini de idei. Ce se intampla cu noi pe masura ce inaintam in varsta, de ajungem sa credem ca nu suntem creativi?
  •  Ce presupune acest lucru? Ce este creativitatea? Oricine poate sa fie creativ sau doar cativa alesi? Poate fi dezvoltata creativitatea, si daca da, cum? in aceasta editie revazuta si actualizata, Ken Robinson ne ofera o abordare inovatoare pentru a intelege conceptul de creativitate in educatie si in afaceri. Sir Ken sustine ca aceste probleme cu care se confrunta oamenii si organizatiile de pretutindeni sunt generate de scolile si universitatile pe care le-am urmat si majoritatea oamenilor parasesc sistemul de educatie fara sa aiba nicio idee legata de adevaratul lor potential creativ. O lume iesita din minti este un manifest pentru abordari radical diferite in ceea ce priveste leadershipul, sistemul de invatamant si pregatirea profesionala cu scopul de a ne ajuta sa facem fata extraordinarelor provocari pe care le aduce cu sine secolul XXI.

Daca a existat vreodata un moment in care creativitatea sa fie necesara pentru supravietuirea si dezvoltarea oricarei organizatii, atunci acesta este chiar acum. Cartea de fata, mai mult decat oricare alta pe care o cunosc, ofera perspective unice asupra modului in care liderii pot initia si sustine demersuri creative. 

Cea mai buna analiza pe care am intalnit-o pe problema disjunctiei intre tipurile de inteligenta pe care le apreciem in mod traditional in scoli si tipurile de creativitate de care avem nevoie astazi in organizatiile si in societatea noastra.

O carte cu adevarat remarcabila. Te face sa te intrebi de ce, oare, sustinem un sistem de educatie ingust, total inadecvat pentru secolul XXI si profund distrugator al potentialului uman, atata timp cat fiintele umane au o atat de mare capacitate creativa latenta de oferit. O analiza stralucita.

Recenzie

In California, în 2010, cheltuielile cerute pentru sistemul corecţional de stat au depăşit cheltuielile pentru întregul sistem de învăţământ public. în, medie, cu un deţinut se cheltuiesc anual 29 de mii de dolari, comparativ cu aproximativ 9 mii de dolari cât se cheltuiesc anual cu un elev. Se spune într-un raport al Pew Center.

Numărul tinerilor capabili să urmeze cursuri universitare a crescut în ultimii 40 de ani de la 15 % la cel puţin 50%.

Ce s-a întâmplat în această perioadă de timp încât să declanşeze o atât de remarcabilă schimbare în capacitatea intelectuală a tinerilor? Ken Robinson constată că tinerii au fost dintotdeauna capabili de studii universitare, dar până astăzi nu a fost nevoie de un număr atât de mare de absolvenţi.

S-au micşorat distanţele. în anul 1950, o persoană obişnuia să călătorească în medie 8 km pe zi, în anul 2000 sunt deja 48 de km pe zi, iar în 2020 vor fi 96 de km pe zi.

În 1974 a fost folosit pentru prima dată cuvântul „internet". în 1976 este fondată Apple. în 1983 apare Microsoft Word. în 1984 erau o mie de hosturi pe internet. în 1997, numărul lor a depăşit 20 de milioane. în 2003 apare telefonia Skype, bazată pe un software conceput de cercetători estonieni. în 2006 apare Twitter. în 2010, numărul de utilizatori de internet s-a apropiat de 2 miliarde.

Este, cu adevărat, o lume ieşită din minţi.

-- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 376
Editura: Publica
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-1931-73-9
Dimensiuni: 14 x 20,5 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri