O Lume Dispărută. Vol. 19 din Colecţia Biblioteca pentru Toţi Copiii

O Lume Dispărută. Vol. 19 din Colecţia Biblioteca pentru Toţi Copiii
69,00 MDL (13,87 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Personalitatea complexă a lui Conan Doyle (1859-1830), autorul care a fost identificat aproape până la substituirea propriei sale personalităţi cu cea a personajului creat de el - Sherlock Holmes, nu putea să nu se afirme şi într-o direcţie în care avea înaintaşi glorioşi ca Edgar Allan Poe sau Jules Verne - literatura ştiinţifico-fantastică, în care a păşit cu dreptul în 1912, prin apariţia romanului O lume dispărută.

Protagoniştii săi combat cu tenacitate şi spirit de sacrificiu necunoscutul, incertitudinea, tainele încă nedescifrate, îi animă pasiunea adevărului - vor să cunoască, să înţeleagă şi să comunice.

Acesta este motivul care pune în mişcare expediţia întreprinsă de cei patru temerari în inima pădurilor virgine din Amazonia, însufleţiţi de ipotezele şi descoperirile profesorului Challenger. 

„Așa cum Sherlock Holmes a devenit un reper pentru poveștile cu detectivi, tot astfel O lume dispărută s-a impus în categoria povestirilor science-fiction și fantasy. Stilul și tehnicile narative pe care Conan Doyle le-a perfecționat în acest roman constituie un etalon pentru proza de divertisment a zilelor noastre.“ -- Michael Crichton

 

Despre Autor


 

Născut în 1859 la Edinburgh, Arthur Conan Doyle îşi ia diploma de doctor şi porneşte, ca medic de bord, în călătorie în Africa şi în mările arctice. În 1879, când îşi scrie primul roman, îşi mai exercită încă profesia de doctor, dar, ulterior, odată cu succesul din 1887 al primului roman în care apărea Sherlock Holmes, Un studiu în roşu, autorul renunţă la cariera medicală. În 1902 primeşte ordinul de cavaler.

Din 1918 şi până la moartea sa, în 1930, Sir Arthur Conan Doyle avea să se dedice unei serii de conferinţe dedicate spiritualismului şi avea să rămână unul dintre marii creatori de universuri literare.

A influenţat: Agatha Christie, Edgar Rice Burroughs, Gosho Aoyama, Gaston Leroux

A fost influenţat de: Edgar Allan Poe, Jules Verne, RobertLouis Stevenson

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 208
Editura: Litera
Apariția: Aprilie 2015
ISBN: 978-606-741-489-9
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri