O istorie a Tibetului

Mai multe poze

O istorie a Tibetului
250,00 MDL (62,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Ovidiu-Gheorghe Ruta. 

„Sam van Schaik scrie ca un povestitor, tinindu-si cititorul cu sufletul la gura.” -- Michael Sheehy 

Celebru pentru cultura unica, dar si pentru conflictul declansat in urma ocuparii de catre China, Tibetul ramine pentru straini un tarim misterios, care nu poate fi inteles decit prin prisma istoriei sale extraordinare. Sam van Schaik reinvie aceasta istorie incepind cu secolul al VII-lea si perioada de glorie a Imperiului Tibetan si analizeaza momentele ei semnificative, precum aparitia budismului tibetan si a titlului de Dalai Lama, relatiile cu Mongolia lui Kubilai-Han din secolele XIII-XIV, implicarea Tibetului in „Marele Joc” de la inceputul secolului XX si, bineinteles, evenimentele tulburi din ultimele decenii.
 
Totodata face lumina in ce priveste relatia sa complexa cu India si China si explica o serie de elemente frecvent invocate ale culturii tibetane, precum reincarnarea preotilor lama, manastirile, pustnicii, rolul lui Dalai Lama sau Cartea tibetana a mortilor.
 
Parcurgind toate straturile istoriei si mitologiei, O istorie a Tibetului ofera o prezentare cuprinzatoare si o mai buna intelegere a importantei acestui colt de lume care nu inceteaza sa fascineze.

 

Recenzii


 

„Sam van Schaik pune in discutie multe idei preconcepute privind Tibetul, religia, societatea si politica sa. O lectura captivanta pentru un public larg.” -- BBC History Magazine

 
Despre Autor

 

Sam van Schaik este expert în istoria timpurie a Tibetului şi autor a numeroase cărţi despre Tibet şi budismul tibetan, printre care Approaching the Great Perfection: Simultaneous and Gradual Approaches to Dzogchen Practice in the Longchen Nyingtig (2004) şi Manuscripts and Travellers: The Sino-Tibetan Documents of a Tenth-Century Buddhist Pilgrim (2012).

A obţinut doctoratul în literatură budistă tibetană în 2000 la Universitatea Manchester, iar în prezent lucrează la Proiectul Internaţional Dunhuang în cadrul British Library, Londra, care studiază manuscrisele budiste tibetane din Dunhuang. Este de asemenea fondatorul site-ului www.earlytibet.com.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Tibet: A History
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 304
Editura: Polirom
Apariția: Martie 2016
ISBN: 978-973-46-5872-5
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri