O Istorie a Lumii în 10 și 1/2 Capitole

O Istorie a Lumii în 10 și 1/2 Capitole

Preț de Listă: 180,00 MDL (45,00 RON)

Preț: 90,00 MDL (22,50 RON)

Economisești: 90,00 MDL (22,50 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

O viziune revizionistă a istoriei, un triumf al inteligenţei, vervei şi talentului, o pală de vânt în pânzele celor dispuşi să conteste totul şi să nu accepte nimic.

La nicio agenţie de turism nu veţi găsi o ofertă de acest tip. Niciun vânzător de vacanţe nu va şti să vă vorbească despre o asemenea călătorie. Julian Barnes vă plimbă de pe continentele sufletului pe cele ale minţii cu dibăcia, siguranţa şi flerul corăbierilor din vechime.

Frison iniţiatic, situaţii-limită, foraj în adâncurile fiinţei, traume, orori şi, din când în când, un dram de nădejde purtat pe aripile unei vietăţi diafane. „

Istoria nu e ceea ce s-a întâmplat. Istoria e ceea ce ne spun istoricii că s-a întâmplat. A existat un tipar, un plan, o mişcare, o extindere, un marş pentru democraţie; există o tapiserie, un flux al evenimentelor, o naraţiune complexă, conectată, explicabilă.” Julian Barnes

„A mai existat o întâmplare, măruntă, ce-i drept, pe care fiecare a interpretat-o cum a crezut de cuviinţă. Un fluture alb, dintr-o specie răspândită în Franţa, s-a ivit deasupra capetelor lor, bătând aerul cu aripioarele, şi s-a aşezat pe velă. Cei mai lihniţi dintre supravieţuitori şi-au făcut socoteala că era şi ăsta un fel de mâncare.

Altora uşurinţa cu care se mişca minusculul musafir li s-a părut o ironie la adresa felului în care zăceau fără vlagă şi fără să se mişte aproape deloc. Au fost chiar unii pentru care fluturele reprezenta un semn, un sol din ceruri la fel de alb ca porumbiţa lui Noe. Până şi scepticii care nu erau dispuşi să-i recunoască pe agenţii divini au acceptat, cu o speranţă temperată de precauţie, că fluturii zburau de obicei la mică distanţă de uscat.” JULIAN BARNES, O istorie a lumii în zece capitole şi jumătate

 

Despre Autor


 

Julian Barnes s-a nascut in Leicester, Anglia, in 1946. A studiat la City of London School intre 1957 si 1964, apoi la Magdalen College, Oxford, absolvind (cu onoruri) in 1968 sectia de limbi moderne.

Dupa incheierea studiilor, Julian Barnes a lucrat ca lexicograf pentru Oxford English Dictionary timp de trei ani. Din 1977, a lucrat ca redactor literar si a semnat recenzii in New Statesmen si New Review. Intre 1979 si 1986 a realizat cronici de televiziune, mai intâi pentru New Statesmen si apoi pentru Observer.

Opera lui Julian Barnes numara peste cincisprezece volume de proza, povestiri scurte si eseuri, cariera sa literara fiind incununata de numeroase premii si distinctii: Somerset Maugham Award pentru Metroland (1981), Geoffrey Faber Memorial Prize (1985), Prix Medicis pentru Papagalul lui Flaubert (1986), E.M. Forster Award (decernat de American Academy and Institute of Arts and Letters, 1986), Gutenberg Prize (1987), Grinzane Cavour Prize (1988), Prix Femina (Trois, 1992). A fost de trei ori finalist pentru Booker Prize: in 1984 pentru Papagalul lui Flaubert, in 1998 pentru Anglia, Anglia si in 2005 pentru Arthur & George. Statul francez i-a acordat in 1988 titlul de Chevalier des Arts et des Lettres, in 1995, Officier de l’Ordre des Arts et des Lettres, iar in 2004 a primit titlul de Commandeur de l’Ordre des Arts et des Lettres.

De asemenea, in 1993 a primit Shakespeare Prize, acordat de fundatia FVS, iar in 2004 a primit Premiul Statului Austriac pentru Literatura Europeana. Julian Barnes a scris si sub pseudonimul Dan Kavanah, cele mai cunoscute romane ale sale fiind cele care alcatuiesc seria Duffy.

In prezent, locuieste la Londra. Cel mai recent volum al sau, Nimicul de temut, exploreaza intrebari despre nefiinta, religie si familie.

Detaliile Produsului

Titlu Original: A History of The World in 10 1/2 Chapters
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 432
Editura: Nemira
Apariția: Mai 2011
ISBN: 978-606-579-217-3
Dimensiuni: 12,5 x 22,5 cm
Greutatea: 0.6400

Pareri