O Femeie la Doctor

O Femeie la Doctor
131,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Viata e plina de suferinta si ai zice ca nu e nevoie si de o literatura care sa ne aminteasca de asta. Cu toate acestea, O femeie la doctor e un roman al optimismului si al poftei de viata, al dragostei si al generozitatii sacrificiului. Stijn, caruia viata i-a dat cam tot ce se poate da pentru a-i lua apoi o mare parte inapoi, e un barbat tanar, inteligent, de success, cu o sotie superba, Carmen, si o fetita minunata, Luna.

Romanul autobiografic O femeie la doctor descrie momentul de declin al acestei vieti de familie linistite si promitatoare, cand Carmen se imbolnaveste de cancer. Totul se sparge si bulversarea pe care o aduce boala in vietile lor creeaza tensiune si panica, speranta si iluzie, ii departeaza si ii apropie. In ciuda tragismului subiectului, romanul este o oda a bucuriei, a optimismului, a unui „carpe diem“ total si nedisimulat. E o convingatoare lectie de viata despre moarte si la fel, o reteta a supravietuirii. Carmen, confruntandu-se cu boala si cu iminenta neantului, are o filozofie de viata atat de sanatoasa incat nu doar celelalte personaje sunt contaminate de aceasta, ci si cititorii.  Prin experienta si in viziunea lui Carmen, moartea nu e decat o alta forma de a exista.

E un roman al contrastelor: tema este tragica, dar ritmul e alert si stilul plin de umor si ironie, secventele alterneaza intre acut si liric, intre detaliu biologic sec si induiosatoare secvente calde, umane.

Nu atat coplesitoare prin sensibilitate literara, cat prin realismul ei, O femeie la doctor este un panegiric inchinat sotiei, iubirii, datoriilor noastre umane, fortei de a continua si dupa terminus. Kluun transforma prin cartea sa un diagnostic  necrutator, cancerul, intr-o boala invinsa, caci dincolo de alte mesaje, romanul acesta este si exercitiul de exorcizare a durerii scriitorului, care incearca prin scris sa se vindece si sa mearga mai departe.

Roman O femeie la doctor a fost publicat în 30 de țări și peste 1 milion de exemplare vândute.

 

 

A photo posted by Bestseller.md (@bestseller_md) on

 

Recenzii


 

O femeie la doctor, de Ray Kluun, Litera, 2012, nu e o carte pe care să vrei neapărat s-o citeşti, şi nici să vorbeşti despre ea, cu atât mai mult să le-o recomanzi altora – dacă o fac totuşi, este din respect pentru autoru-i, scriitorul olandez de-o vârstă cu mine, şi din compasiune pentru soţia sa, moartă de cancer la doar 36 de ani, a cărei istorie a bolii e narată în roman.

Împărţit în 3 părţi – I. Stijn & Carmen; II. Stijn & Carmen şi Stijn & Roos; şi III. Carmen – romanul e o radioscopie (mai corect ar fi să spun: chimioterapie!) a infernului prin care trec cei doi soţi (există şi Luna, fiica lor de un an, dar ea va conştientiza abia pe ultima sută de metri ce anume urmează să i se întâmple lui mami), de la „O femeie se duce la doctor şi i se spune că mai are câteva luni de trăit” şi până la clipa de rămas-bun:
„ – La revedere, marea mea iubire…
– La revedere, iubito.
Apoi Carmen îl anunţă pe doctor că e gata”.

-- Emilian Galaicu-Păun, www.europalibera.org

 

Citate Preferate


 

”Atunci a știut cu certitudine că nu aveam să fiu niciodată fidel și că nici măcar n-aveam să fac vreo încercare în acest sens… În schimb, a hotărât să tolereze escapadele mele și să le considere niște trăsături urâte care, întâmplător, țineau de personalitatea mea.”

”Ce n-aș da să mai fiu copil. Să mă pot convinge singur că, dacă nu vorbești despre necazuri, ele dispar de la sine.”

”- Dar ție îți plac la nebunie sânii, Stijin. Și în curând vei avea o nevastă cheală și cu un singur sân.”
- Da, e oribil, iubito. Dar prefer să te am vie și cu un singur sân decât să nu te mai am deloc.”

 

Despre Autor


 

Ray Kluun (născut la 7 Aprile 1964) este un autor olandez. Este cunoscut pentru romanul "Komt een vrouw bij de dokter" (O femeie la doctor), în care el documentează o versiune fictivă a propriei sale poveşti de viaţă; un soţ care comite un adulter în timp ce soţia sa moare de cancer. - Wikipedia

 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Komt een vrouw bij de dokter
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 352
Editura: Litera
Apariția: 2012
ISBN: 978-606-600-750-4
Dimensiuni: 12 x 19 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri

Părerile Clienților 2 item(s)

(Y)
Este o carte foarte interesanta si captivanta.O data cu citirea ei, patrunzi in pielea personajului si simti ceea ce simte si el..Mi-a placut foarte mult, am si plans pana la urma..Merita a fi citita..Multumesc!
Evaluarea
Parerea lui Marina / (Plasată la data 07.04.2013)
Mi-a plăcut!!!
Un roman de viaţă, o istorie de dragoste care nu va fi inţeleasă de oricare. "O femeie la Doctor" readuce in discutie juramintele date la altar. Raz Kluun are "tupeul" sa spună despre ce altii tac şi declara tabuuri. Merita efortul de a o citi sau devora.
Evaluarea
Parerea lui anisoara / (Plasată la data 11.02.2013)