Numele Trandafirului. Ediție revazută (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Numele Trandafirului. Ediție revazută (Top 10+) [Carte de Buzunar]
260,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 13 persoane au cumpărat acest produs.

Descriere

Deopotrivă roman poliţist şi parabolă despre adevăr văzut din perspectiva teologică, filosofică, scolastică şi istorică, Numele trandafirului a cunoscut un imens succes de public, fiind tradus în peste 35 de limbi şi ecranizat de Jean-Jacques Annaud în 1986.

În anul 1327, într-o mănăstire izolată de lume, călugării sunt pe cale de-a fi învinuiţi de erezie. Singura lor speranţă este ajutorul dat de un faimos franciscan, fratele Guglielmo. Când lucrurile par să se limpezească între zidurile misterioasei abatii, călugării încep să moară unul după altul.

Ca să descopere asasinul, înţeleptul călugăr, alături de ajutorul său, Adso, se afundă ca un adevărat detectiv în simboluri secrete şi manuscrise codificate şi aproape îşi pierde viaţa pe culoarele labirintice ale mănăstirii.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxal

Folosind o structură narativă pe cât de complexă, pe atât de imoasă, Numele trandafirului al lui Umberto Eco apare ochii cititorului ca pledoarie clară pentru semiotică şi un :omplex roman poliţist. Ambele faţete sunt combinate într-o neveste neterminată, ce precede naraţiunea, a unui cercetător are descoperă, într-un număr de manuscrise, o intrigă demnă de istorisit.

Poate fiindcă spaţiul alocat acestei prenaraţiuni este atât de mic, comparativ cu densitatea a ceea ce urmează sau poate datorită tonului folosit de cercetător, aceste prime câteva pagini rămân în memoria cititorului, în timp ce textul -evine la sursa manuscriselor de la începutul secolului XIV.

Un tânăr călugăr benedictin, încă novice, Adso din Melk, istoriseşte călătoria sa împreună cu un învăţat franciscan, William de Baskerville, spre o mănăstire benedictină unde se petrec tot felul de întâmplări tragice. Această mănăstire, o zonă de conflicte şi secrete, menţinută cu cruzime într-o izolare deplină, e dominată de cărţi. în timp ce, unul după altul, şase dintre călugări pier ucişi, William de Baskerville încearcă să descopere adevărul despre conflictele mute dintre ei, prin citirea semnelor geloziei, dorinţei şi fricii.

Numele trandafirului îi îndeamnă pe cititori să devină părtaşi la această misiune de interpretare, în care e implicat Baskerville, să respecte polifonia semnelor, să ia o pauză înainte de a le decide înţelesul şi să nutrească îndoieli faţă de eventuale descifrări ale înţelesului lor. în acest fel, Eco ne dezvăluie însăşi minunea tălmăcirii acelor semne ascunse.  

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

 

Despre Autor


 

Umberto Eco s‑a nascut la Alessandria, Italia la 16 ianuarie 1932. Și‑a făcut studiile universitare la Torino, luându‑și licența în estetică. Din 1971 este profesor de semiotică la Universitatea din Bologna. A scris romanele Numele trandafirului, distins cu Premiul Strega și Premiul pentru Cea mai buna carte a anului; Pendulul lui Foucault; Insula din ziua de ieri ș.a.

Dintre cele mai recente apariții ale sale se numărăr Kant și ornitorincul (2010), Cum ne construim dușmanul (2011), Confesiunile unui tânăr romancier (2011).

 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Il nome della rosa
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 624
BRAND: Polirom
Apariția: Ianuarie 2014
ISBN: 978-973-464-360-8
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.4400

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

O carte greuta pentru orice
O carte greuta pentru orice cititor insa cu subiect deosebit si interesant.
Evaluarea
Parerea lui Alina / (Plasată la data 27.06.2014)