Numărul zero (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Numărul zero (Top 10+) [Carte de Buzunar]
111,00 MDL

Disponibilitate: Stoc Limitat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 1 persoane au cumpărat acest produs.

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

sau

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă TELECENTRU Bestseller Chișinău str. Drumul Viilor 36/1 069-003-400 Stoc limitat

Descriere

Traducere din limba italiana si note de Stefania Mincu.
 
In anii ’90, un om de afaceri dubios stringe un grup de ziaristi pentru a pregati un numar de proba – numarul zero – al unui cotidian dedicat mai putin informarii publicului, cit santajului si discreditarilor. Unul dintre redactori, cu vizibile tendinte paranoice, se invirte printr-un Milano halucinant (in imaginatia lui) si reconstituie istoria celor cincizeci de ani trecuti de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial pornind de la un plan urzit in jurul cadavrului terciuit al unui fals Mussolini.
 
O atmosfera de conspiratie invaluie totul, sint invocate Operatiunea Gladio, loja masonica Propaganda Due, asasinatul papei Ioan Paul I, lovitura de stat a lui Junio Valerio Borghese, CIA etc. Apoi, pe cea mai strimta si mai rau famata straduta din Milano, e descoperit un cadavru, iar intre cei doi protagonisti – un scriitor-fantoma falit si o jurnalista nevoita sa lucreze in presa mondena pentru a-si ajuta familia – se naste o firava poveste de dragoste.

 

Recenzii


 

Numarul zero: Umberto Eco in aceeasi verva furioasa din Cimitirul din Praga, aceeasi demonstratie de inventivitate juvenila, ludica, daca putem spune asa – aceleasi descarcari de adrenalina intelectuala, greu de conceput la un autor de 83 de ani. Dar, de data asta, Eco nu ne mai ofera un bestiar al nebunilor ticalosi, conspirationisti, ai secolului al XIX-lea, ci un inventar al mizeriei jurnalistice contemporane. Lectura iti provoaca o senzatie contradictorie, de uluire si in acelasi timp de deja-vu,fiindca diagnosticele formulate de italian se aplica la fix si presei romanesti – fie ea din aripa Gadea sau din aripa Turcescu.” -- Iulian COMANESCUDilema veche

 
„Odata cu atmosfera specifica romanelor lui Eco, Numarul zero lasa sa se vada, cu o amara eficienta, partea intunecata a vietii Italiei de la inceputul anilor ’90. Povestea e plasata la Milano, in plin scandal Tangentopoli si in mijlocul investigatiilor din ancheta Mani pulite. In haosul politic provocat de aceasta ancheta, un om de afaceri pune pe picioare un ziar gindit sa alimenteze calomnii la adresa adversarilor sai si sa-i santajeze pe potentatii zilei. Ziarul este o masina de improscat noroi cu nimic diferita de ceea ce vedem astazi. Acesta este cadrul in care Eco reconstruieste, urmarind intimplarile prin care trec protagonistii romanului, evenimentele cele mai putrede si intrigile cele mai tulburatoare din istoria Italiei postbelice.” -- Panorama
 
„Umberto Eco foloseste anii ’90 ca pe o metafora perfecta a vremurilor noastre. Acei ani reprezinta simptomul de netagaduit al unei maladii grave, de a considera normal ceea ce nu e: ilegalitatile, nenorocirile, comploturile, atentatele cu bomba puse pe seama «rosiilor» cind, in realitate, sint gindite de «negri», cu complicitatea lumii politice care a pastrat intotdeauna tacerea. La rindul lor, ziarele ar fi putut sa dezminta, sa declanseze investigatii; n-au facut-o. S-au retras in umbra, preferind sa-si plece capul in fata patronului.” -- la Repubblica
 
”In acest thriller condensat, Eco parodiaza impecabil poncifele genului in timp ce personajele sale descopera legaturi nestiute intre marile scandaluri din Italia acelei perioade. O lovitura de stat esuata, complicata investigatie Mani pulite care a dat peste cap clasa politica, relatiile subterane dintre politicieni, finantisti si loja masonica Propaganda Due, asasinate comise de mafioti sau de extremisti de stinga ori de dreapta, intr-o Italie care pare sa se scufunde iremediabil in haos.
 
Dupa Cimitirul din Praga si oarecum in prelungirea sa, Eco scrie, in Numarul zero, prima lui satira despre tot mai primejdioasa si mai imprevizibila lume contemporana, in care omului obisnuit, fie el si jurnalist ratat, nu-i ramine decit speranta supravietuirii personale, ca in catastrofele din care scapa cine poate.” -- Cristian TEODORESCU, 25 mai 2015, in Catavencii
 
 
 
Despre Autor

 

Umberto Eco s-a născut la Alessandria (Piemont) şi a urmat cursurile Universității din Torino, luându-și licența în estetică. Din 1971 este profesor de semiotică la Universitatea din Bologna. Conduce revista VS. Quaderni di studi semiotici. 

În anii ’60 a fost unul dintre exponenții de frunte ai avangardei culturale italiene, numărându-se printre fondatorii revistelor Marcatre și Quindici. Din 1959 este consilier editorial al editurii Bompiani. 

A primit numeroase premii și distincții culturale, inclusiv Legiunea de Onoare (1993). A predat la cele mai faimoase universități din lume, fiind Doctor Honoris Causa a peste cincizeci dintre ele. 

A scris romane (Numele trandafirului, 1980, Premiul Strega, 1981, și Premiul pentru cea mai bună carte a anului; romanul a fost ecranizat de Jean-Jacques Annaud în 1986, cu Sean Connery, Christian Slater și F. Murray Abraham în rolurile principale; Pendulul lui Foucault, 1988, Premiul Bancarella; Insula din ziua de ieri, 1994; Baudolino, 2002; Misterioasa flacără a reginei Loana, 2004), studii de semiotică, estetică și teorie literară (Opera deschisă, 1962; Apocaliptici și integraţi, 1964; Poeticile lui Joyce, 1966; Structura absentă, 1968; Formele conținutului, 1971; Tratat de semiotică generală, 1975; Cum se face o teză de licență, 1977; Lector in fabula, 1979; Semiotica și filozofia limbajului, 1984; Limitele interpretării, 1990; Șase plimbări prin pădurea narativă, 1994;Despre literatură, 2002), eseuri (Kant și ornitorincul, 1997), articole (reunite în volumele Jurnal minim, 1963; Al doilea jurnal minim, 1990; Secretul Minervei, 2001).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 232
BRAND: Polirom
Apariția: 2020
ISBN: 9789734680900
Dimensiuni: 18 x 10,5 cm

Pareri