Nu Vă Îndrăgostiți Primăvara! [Ediție Tipărită]

Nu Vă Îndrăgostiți Primăvara! [Ediție Tipărită]
69,00 MDL (17,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

După succesul remarcabil al romanului ”Tema pentru acasă”, devenit bestseller național cu peste 10,000 de exemplare vândute doar în Republica Moldova, Nicolae Dabija vine cu cea de-a doua carte de proză cu un titlu provocator ”Nu Vă Îndrăgostiți Primăvara!”, o colecție de nuvele, însoțite de desene grafice ale autorului.

Lucrarea a fost desemnată Cartea Anului 2013 la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, ediția a XVII-a.

 

Recenzii


 

”Personalitate complexă a literaturii româneşti din Basarabia (şi nu numai), poet în vocaţia lui fundamentală, publicist formator de conştiinţă naţională, povestitor şi romancier de succes, eseist şi creator de reviste de prim-plan, grafician romantic şi orator de profundă rezonanţă comunicativă, caracter dârz şi cunoscător al tainelor limbii române, membru de onoare al Academiei Române, tradus în vreo douăzeci de limbi, Nicolae Dabija este cel mai autentic moştenitor al testamentului spiritual şi naţional lăsat nouă de Grigore Vieru.” -- Theodor Codreanu, prozator și critic literar român

”Autorul prin acest titlu provocator, de fapt, a încercat să ne reînnoiască atitudinea noastră, a cititorilor, faţă de cei din jurul nostru, să ne îndemne să privim lumea cu alţi ochi, să fim mai precauţi la faptele pe care le săvîrşim la credinţa pe care o purtăm în suflet, aidoma reînvierii naturii în timp de primăvară. Or, ce poate fi mai frumos primăvara, decît dragostea pentru tot ce natura ne-a hărăzit să admirăm şi să iubim?

Am sesizat că acest „nu” din titlu e un strigăt  de durere faţă de relaţiile interumane din societatea noastră modernă, un geamăt al cărţilor cu filele pline de înţelepciune, dar lăsate-n întuneric şi prăfuite de vreme, rugîndu-se parcă la toţi îngerii protectori să trimită cititorul să le mîngîie ochii, să le şteargă lacrima uitării. Autorul m-a făcut să simt acea conexiune trainică între cuvînt şi cel care ne veghează de sus, dar şi să desprind legătură tainică între om şi cuvintele în care coabitează în acelaşi timp durerea şi bucuria, dragostea şi invidia, frumosul şi urîtul.

Apariţia acestui snop de nuvele e asemenea îngerului coborît pe pămînt, învestit cu harul de a ne lumina minţile, de a ne purifica cugetul, de a ne ghida faptele în această lume a banalităţilor. Ea, CARTEA, e ca o binecuvîntare pentru conştiinţa căreia îi este teamă să renască primăvara. Căci, după cum menţionează autorul în Pescarul de lipitori: ”De cînd s-au umplut de păcate, oamenii au pierdut capacitatea de a vedea îngeri. O păstrează pruncii pînă la o anumită vîrstă, cît mai au ochi sensibili”. -- Lilia Marinescu, profesor de limba şi literatura română

 

Despre Autor


 

 

Nicolae Dabija este un scriitor și istoric literar din Republica Moldova, Autor a peste 50 de volume de publicistică, eseuri, poezii (unele traduse şi editate în SUA, Italia, Federaţia Rusă, Ucraina), a ciclului de manuale de istorie “Daciada“ pentru clasele I-IV și a unui manual de literatură română pentru clasa a IV-a. Este directorul săptămânalului Uniunii Scriitorilor din Moldova ”Literatura și Arta” și președinte al Forului Democrat al Românilor din Republica Moldova.

Este deținătorul Premiului de Stat al Moldovei (1988), Marelui premiu pentru Poezie ”Nichita Stănescu” (1992), Premiului Academiei Române (1993), Ordinului Republicii (1996), Medaliei ”Mihai Eminescu” (2000). Ordinul ”Steaua României” (2000). Din 2003 este Membru de Onoare a Academiei Române.

www.nicolaedabija.com

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 210
Editura: Literatura și Arta
Apariția: 2013
ISBN: 978-9975-4148-3-8
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri

Părerile Clienților 2 item(s)

e fte interesanta.....
chiar zilele astea am citit nuvela, doar ca dintr-o carte mai veche, de prin '80-90.... nu stiam ca e asa de solicitata, desi e fte interesanta.....
Evaluarea
Parerea lui Lia / (Plasată la data 06.06.2013)
Cu toată sinceritatea!
Mi-a plăcut această carte, nuvelele au fost citite cu toată inima. Recomand cu toată încrederea şi sinceritatea lectura acestei cărţi. Am avut ce învăţa din fiecare!
Evaluarea
Parerea lui Natalia Borş / (Plasată la data 04.04.2013)

Bestseller.md îți mai recomandă: