Noua Televiziune și Jurnalismul de Spectacol

Noua Televiziune și Jurnalismul de Spectacol
160,00 MDL (40,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Aparitia unor „jurnale” atipice in noile grile de programe ale posturilor de televiziune nu trebuie sa mai surprinda.

Lucrarea trateaza evolutia jurnalismului de televiziune in Romania, in contextul ofensivei noilor tehnologii, al climatului mediatic hiperconcurential si al schimbarilor survenite in practicile de comportament televizual. Autoarea pune in relatie noua logica a scenarizarii informatiei televizate cu modul in care jurnalistul isi vede rolul, precum si cu reprezentarile acestuia asupra unui public aflat in postura predominanta de consumator.

Cuprins: Noua televiziune • Logica programarii in context concurential • Jurnalul televizat si constructia informatiei • Charisma personala si performanta verbala • Jurnalismul de spectacol • Proximitatea, marturia si emotia • „Vi se intimpla voua!” Televiziunea „relationala” • „Jurnalul stirilor din spatele stirilor”. Informatia inscrisa in dimensiunea interactionala • Strategii de discurs in emisiunile de stiri

Despre Autor

Mirela Lazar este doctor in filologie, conferentiar la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, si sefa Catedrei de Presa din cadrul aceleiasi facultati. Domeniile sale de expertiza sint analiza de discurs, jurnalismul european si presa franceza. A efectuat stagii de perfectionare in jurnalismul de presa scrisa si audiovizual francez la Ecole Superieure de Journalisme din Lille (1993 si 1995), precum si un stagiu de perfectionare in domeniul institutiilor europene la Bruxelles (Institut des Hautes Etudes des Communications Sociales), la Comisia Europeana si la Parlamentul European (bursa Tempus, 1998). A fost pro­fesor invitat la Institut d’Etudes Politiques din Lyon (2007).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 200
Editura: Polirom
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-46-1168-3
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: