Noua fermă a animalelor și criza economică globală

Mai multe poze

Noua fermă a animalelor și criza economică globală
95,00 MDL (21,95 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

„Animalele cărora autorii le-au încredinţat misiunea de a da viaţă fabulei se comportă asemeni cetăţeanului obişnuit. Îşi doresc mai multe de la viaţă, dar puţine judecă în profunzime şi, mai ales, puţine dintre ele se implică activ în funcţionarea mecanismelor democratice, create tocmai pentru a veghea şi a sancţiona derapajele.”

”Una dintre marile lecţii pe care le înţelegem citind acest roman parabolic este aceea că dezangajarea cetăţeanului este nu urmarea, ci cauza degradării atmosferei democratice şi, în cele din urmă, a dezechilibrelor care s-au instaurat în lume, în ultimele decenii. Democraţia este un sistem care permite rezolvarea crizelor şi a conflictelor, dar numai cu condiţia participării active şi permanente a cetăţenilor.

Altfel, demonii totalitari îşi fac din nou apariţia, acaparând instituţiile şi subminând tocmai democraţia pe care pretind că o servesc. Este o lecţie gravă, la care sper că şi cititorul român va medita cum se cuvine.“ - Ion Iliescu, politician, fost președinte al României între anii 1992-1996 și 2000-2004

Detaliile Produsului

Titlu Original: La nuova fattoria degli animali e l'attuale crisi economica
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 208
Editura: Litera
Apariția: 2010
ISBN: 978-606-600-410-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri