Nord

Nord
197,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

„Trebuie să te dotezi cu o armură – sau dacă vreţi cu un blindaj – pentru a-l aborda pe Céline. Trebuie să-l accepţi aşa cum e sau să nu-l accepţi deloc.“ Henri Guillemin

„Există în ”Nord” câteva episoade incomparabile. Personajele au mintea la fel de deranjată şi sunt la fel de surprinzătoare ca şi în Călătorie la capătul nopţii, iar scenele pe care le fac sunt, în anarhia lor, întru totul memorabile.“ Ralph Manheim, Times Literary Supplement

Prietenii s-au dezis de el, iar con­fraţii l-au atacat cu înverşunare. Lui Céline nu i-a păsat. A spulberat cu nonşalanţă canoane literare („întâmplarea, eu o conformez cu totul stilului, la fel cum pictorii nu se ocupă prea mult de obiect“), religioase („în Scripturi stă scris că la început a fost Cuvântul; nu! la început a fost emoţia“) şi politice („am fost partizan al armatei germane, da, dar numai pentru că ajuta Franţa să-şi păstreze coloniile“).

Despre Autor

Louis-Ferdinand Destouches (Celine) s-a nascut la Courbevoie in 27 mai 1894. Isi petrece copilaria la Paris, unde si studiaza. Dupa sejururi in Germania si Anglia si ucenicia sa la mai multi bijutieri din Paris si Nisa, in 1912 se inroleaza in regimentul XII de cuirasieri din Rambouillet. Este ranit si apoi decorat cu Medalia Militara si crucea de Razboi. Dupa un sejur la Londra, se angajeaza ca agent comercial in fosta colonie germana din Camerun in 1916.

Bolnav de paludism, se intoarce in Franta in 1917. In 1919 obtine bacalaureatul si urmeaza studii de medicina, sustinandu-si teza in 1924. Din 1927 este medic intr-un dispensar din Clichy, iar in 1932 publica sub pseudonimul Celine romanul Calatorie la capatul noptii, pentru care primeste Premiul Theophiste Renaudot.

In 1936 apare cel de-al doilea roman al sau, Moarte pe credit. Dupa o calatorie in URSS, publica Mea culpa, apoi in 1937 pamfletele Bagatele pentru un masacru si Scoala cadavrelor.

Dupa ce Franta declara razboi Germaniei, Celine devine medic la bordul vasului Chella, care se scufunda lovit de o nava de patrulare britanica. Celine se intoarce la Paris si se ocupa de dispensarul de la Bezons. Publica pamfletul Bine am mai ajuns!, in 1941.

Intre 1944 si 1951, Celine traieste exilat in Germania si Danemarca, unde este inchis la sfarsitul razboiului, fiind acuzat de colaborationism. In 1951, se intoarce in Franta, se stabileste la Meudon, unde isi continua opera: Feerie pentru o alta data, De la un castel la altul, Nord, Rigodon. Moare la 1 iulie 1961.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: -
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 640
Editura: Nemira
Apariția: 2010
ISBN: 9786068134376
Dimensiuni: 10,7 x 17,8 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri