Noi Suntem Zeițe. Carte Poștală

Noi Suntem Zeițe. Carte Poștală
167,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Frumuseţea romanului vine din stilul emoţionant şi foarte onest de a scrie despre dragoste al lui Alice Năstase, din puterea de a observa şi de a lua în discuţie aspecte pe care, în general, femeile le întâlnesc în existenţa lor, dar, din pudoare, nu discuta despre ele: dorinţa bărbaţilor de a ţine ei sub control evoluţia relaţiei, apucătura masculină de a colecţiona istorii de amor, fără să-şi asume responsabilităţi în iubire, obiceiul tot mai frecvent întâlnit al bărbaţilor de a trăi în concubinaj cu cineva, dar de a declara că sunt liberi, necăsătoriţi, şi de a se lansa şi în alte relaţii paralele.

Juxtapunerea stilului romantic, trist, al scrisorilor de iubire, şi cel plin de umor sau observaţii crude din scrisorile pentru Simona creează o lectură alertă, o construcţie literară irezistibilă. Scrisorile nu primesc niciodată răspuns, dar din conţinutul lor reiese perfect felul în care a evoluat istoria respectivă şi, de asemenea, transpar toate problemele trăite de femeia-martor, Simona, care, deşi vieţuieşte într-o altă lume, întâmpina aceleaşi greutăţi legate de întâlnirea marii iubiri şi de luptă cu joburile care, de multe ori, te mutilează.

În afară subiectelor legate de căutarea iubirii şi de dificultatea de a o găsi într-o lume mercantilă, grăbită, care a înălţat trădarea la nivel de tradiţie, romanul face o descriere fascinantă a lumii presei romaneşti, în care patronatul inventat după Revoluţie nu are o cultură a respectului faţă de jurnalistul angajat, oricât de talentat sau valoros ar fi acesta.

Cartea reflectă istoria primilor ani ai creării a două dintre cele mai importante publicaţii pentru femei aflate pe piaţa românească şi povestea crudă a neînţelegerilor apărute între jurnaliştii creatori ai conceptelor respective şi patronii care, în momentul în care proiectul este pus pe roate, sunt gata să se descotorosească de cei care au făcut totul posibil.

Despre Autoare

Alice Năstase este absolventă a Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti şi a Facultăţii de Psihosociologie a Institutului Naţional de Informaţii şi are experienţă de peste un deceniu în presă românească. Pregătirea să polivalentă de filolog şi psiholog, dar şi capacitatea jurnalistică de a construi textul în mod alert, succint, captivant se reflectă perfect într-un roman splendid, emoţionant, valoros, a cărui lectura este memorabilă.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 317
Editura: Tango
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-88697-0-7
Dimensiuni: 11 x 18 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri