Noi, Ceilalți

Noi, Ceilalți
54,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

„Roman initiatic, fantastic, ”Noi, Ceilalti” este ca un poem de mare intindere ale carui canturi ne vrajesc asemeni Eneidelor. Cuvintele lui Audeguy sunt obsedante, convoaca mortii printr-o alchimie stranie, ne poarta printr-un periplu cosmic unde totul se schimba şi totul ramane la fel.” Fabienne Pascaud, Télérama

„Un roman superb, oniric, in culorile aprinse ale Kenyei, o poveste de dragoste, o oda inchinata vietii... Pentru cei care iubesc romanele lui Haruki Murakami, dar nu numai…” Fnac.com

„Pierre tresare uimit, e o femeie tanara. Tanara ii zambeste. El spune ca vine din tabara santierului de sapaturi. Ea raspunde ca si-ar fi inchipuit asta. Doi timizi se intimideaza. Sunt intimidati. Ea trebuie sa plece. El nu vrea s-o deranjeze. Vrea sa viziteze academia, maine? El zice ca vrea.” Stéphane Audeguy – Noi, ceilalti

Despre Autor

Stephane Audeguy (n. 1964) a scris despre libertinaj si libertate. Astfel, in primele sale romane, Stephane Audeguy se ocupa de relatiile complexe dintre oameni, care evolueaza in functie de sex, prejudecati, mediu de provenienta sau dogme.

Stephane Audeguy s-a nascut in 1964 la Tours (Franta). A studiat la Universitatea din Paris literatura franceza, engleza si americana si a fost lector la Universitatea Charlottensville din Virginia, Statele Unite. Din 1999, preda istoria artelor si a cinematografiei la un liceu din departamentul Hauts-de-Seine, Paris.

Primul sau roman, Teoria norilor (Editura Nemira, 2006), a fost onorat in 2005 cu Grand Prix du Style, Grand Prix du Livre des Dirigeants, precum si cu Prix Maurice Genevoix (Academia Franceza). Teoria norilor spune povestea unei bibliotecare pasionate de lichidul seminal si a unui japonez, fascinat de meteorologie si de prostituatele olandeze. Cei doi se intalnesc in momentul in care colectionarul isi propune sa isi faca ordine in biblioteca. Astfel, barbatul ii va povesti femeii despre vanatorii de nori si ii va face numeroase marturisiri intime.

Teoria norilor este si un eseu stiintific despre miscarea corpurilor sau a fluidelor, dar si un roman despre sexul feminin.

In 2006, Stephane Audeguy a publicat romanul Fratele lui Rousseau (Editura Nemira, 2007) pentru care a primit Prix des Deux-Magots. Aceasta carte spune chiar istoria fratelui marelui ganditor si filosof francez. Romanul este format din memoriile lui François Rousseau pe care acesta le-a adresat fratelui sau inainte de a muri. Cartea se constituie ca o vizita in lumea sexuala a secolului al XVIII – lea.

In 2007 a aparut Mic Elogiu Al Blandetii. Mic Tratat Pentru Deliciul Intelectualilor (Nemira, 2008), precum si monografia despre monstri, Les monstres : Si loin et si proches si volumul colectiv Des nouvelles de La Fontaine.

In 2009, Stephane Audeguy a publicat In Memoriam (Editura Nemira, 2009), o culegere de anecdote despre moartea unor celebritati, precum si romanul Noi, ceilalti (Editura Nemira, 2006) in care este redata o altfel de istorie a Africii. In acelasi an, autorul a mai publicat L’enfant du carnaval.

"A scrie romane este un act complet asocial si egoist. Trebuie sa fii cu adevarat sociopat pentru a putea scrie", Stéphane Audeguy.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Nous Autres
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 192
Editura: Nemira
Apariția: 2009
ISBN: 978-606-8134-14-7
Dimensiuni: 10,7 x 17,8 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri