Noblesse Oblige

Noblesse Oblige
168,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

TOT CEEA CE V-ATI DORIT SA STITI DESPRE ARISTOCRATI SI AR FI RAMAS UN SECRET PENTRU VECIE

Nobilul traieste printre noi, dar este cu totul diferit. Fie ca si-a pastrat castelul, fie ca si-a inchiriat un apartament, sentimentul apartenentei la o clasa exclusivista ii va ramane vesnic. Astfel, partenerul de viata este cautat in Almanahul Gotha: "Nimeni nu se casatoreste sub rangul sau, iar dragostea nu are nimic de-a face cu mariajul."

Permisul de vanatoare este mai important decat cel de condus si valsul nu se invata la scoala de dans, ci intr-un sejur la castel, desigur intr-o societate aristocrata.

Iar dispretul suveran fata de ultimele descoperiri ale tehnicii, altfel notoriu, tine de domeniul trecutului de cand s-a descoperit telefonul mobil: nobilul nu mai trebuie sa parcurga kilometri de coridoare pentru a raspunde la un apel.

"Daca bleumarinul reprezinta culoarea stratului superior al paturii mijlocii, violetul place proletariatului. Costumul de trening violet, din poliester, demonstreaza, ex negativo, doua principii ale legaturii dintre clasele sociale si imbracaminte: cel al culorilor si cel al materialelor organice.

Cu exceptia bleumarinului, cu cat sunt mai pastelate si mai feminine, culorile se bucura tot mai mult de apreciere, iar valoarea materialelor creste in masura in care provenienta lor se apropie de organismele vii - adica lana, pielea, matasea, bumbacul sau blana. Atat si nimic altceva." -- Paul Fussell

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: -
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 272
Editura: Nemira
Apariția: 2010
ISBN: 978-606-579-019-3
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri