Nobila Casă. Vol.1+2 (Colecția Adevărul de Lux)

Nobila Casă. Vol.1+2 (Colecția Adevărul de Lux)

Preț de Listă: 428,00 MDL (107,00 RON)

Preț: 214,00 MDL (53,50 RON)

Economisești: 214,00 MDL (53,50 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

James Clavell a fost un simpatizant al capitalismului si al individualismului politic. Admirator infocat al lui Ayn Rand, scriitor si filosof american de origine rusa, fondatoarea scolii filosofice obiectiviste, careia i-a trimis un exemplar din "Nobila Casa" in 1981, cu urmatoarea dedicatie: "Pentru Ayn Rand, unul din marile talente adevarate de pe Pamant, careia ii multumesc de mii de ori.

James C, New York, 2 Sept. 1981". Incepand cu romanul "Nobila Casa", James Clavell si-a legat romanele prin personaje, familii sau descendenti ai familiilor din romanele precedente. Este a patra carte din "Saga Asiatica", care continua povestea familiei Struan. Au trecut peste 100 de ani de cand Dick Struan a infiintat cea mai veche companie comerciala din Hong Kong.

Insa acum, Nobila Casa este in pericol. Hong Kong-ul insusi a devenit un teritoriu periculos, unde se confrunta agentii CIA, KGB si cei ai Republicii Populare Chineze, iesind la iveala vechi rivalitati intre tai-pani si o sete de razbunare care se intinde pe parcursul a mai mult de un secol. Primejdiile pandesc la tot pasul, pentru ca mizele sunt uriase, iar rivalii nu tin cont de nimic.

Autorul ne introduce intr-o lume plina de tensiune si suspans, intr-o abundenta de aventuri, cu rapiri, crime si catastrofe naturale. Romanul a fost ecranizat intr-un serial de televiziune.

  

Despre Autor


  

James Clavell (1924-1994), pe numele sau adevarat Charles Edmund DuMaresq de Clavelle, a activat atat in domeniul literar, cat si in cel al artei cinematografice, fiind cunoscut ca un remarcabil romancier, scenarist si regizor de film.

Apreciat indeosebi pentru romanele sale reunite sub denumirea de „Saga asiatica”, Clavell a fost si autorul mai multor filme de succes, precum „The Fly”(„Musca”), „The Great Escape”(„Marea evadare”) si „To Sir with Love”(„Domnului profesor, cu dragoste”).

Fiu al unui ofiter din Marina Militara Britanica, Clavell se inroleaza la 16 ani in Artileria Regala, luptand in cel de-al Doilea Razboi Mondial pentru a continua traditia familiei. Este trimis in Malaezia, sa lupte impotriva japonezilor.

Ranit si capturat, va fi dus intr-un lagar de prizonieri din insula Java Centrala si mutat apoi la inchisoarea Changi, langa Singapore.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 784+896
Editura: Adevărul
Apariția: Noiembrie 2008
ISBN: 978-973-1848-21-1
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 1.7900

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: