Nobel. Vol. 20. Cele Mai Frumoase Povestiri. Vol. 2

Nobel. Vol. 20. Cele Mai Frumoase Povestiri. Vol. 2
59,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Hermann Hesse a dus propria luptă împotriva microbilor, sufletului în câmpul literaturii. A lucrat devotat să ne arate, prin poemele şi povestirile sale de o mare fineţe stilistică, felul în care ne putem ridica din mlaştini.

El a trimis către mottoul tânărului Joseph Knech din Jocul cu mărgele de sticlă: ”Transcende!” avansează, mergi mai sus, cucereşte-te pe tine însuţi!

Pentru că a fi om înseamnă a suferi o ruptură de nevindecat, a fi împins deopotrivă către bine şi către rău. Vom dobândi armonia şi liniştea numai când vom ucide egoismul din noi. Acesta este mesajul lui Heese către lumea acestei epoci răvăşite, răsunând de gemetele vanitaţii şi la Est şi la Vest.

Mai ales, Hesse este răsplătit cu Premiul Nobel în calitate de filosof profund şi de critic acid al societăţii contemporane prin povestirile sale.”-- Sigurd Curman, Preşedintele Academiei Regale Suedeze, la decernarea Premiului Nobel, 1946

”Hermann Hesse spune că scriitorul nu trebuie să fie o lumină spre cititor. Meritul constă în faptul că, fereastra fiind, nu stă în calea luminii, nu o opreşte. El trebuie să îndrăgească lumina, să fie deschis realitaţii, să filtreze adevărul.” -- I. Negoiţescu

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 224
Editura: Litera
Apariția: 2012
ISBN: 9786066093705
Dimensiuni: 12 x 20 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri