Nobel. Vol.12. Charlotte Lowenskold

Nobel. Vol.12. Charlotte Lowenskold
67,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Charlotte e o orfană crescută în casa unui pastor și logodită de cinci ani cu Karl-Artur Löwensköld. Tânărul și-a descoperit vocația preoției și a devenit vicarul pastorului în casa căruia a descoperit-o pe Charlotte. La un moment dat, părându-i-se că logodnica sa ar fi împotriva vocației lui, Karl-Artur rupe logodna, lăsând-o pe Charlotte expusă oprobriului public.

Pentru a nu-i afecta prestigiul și relația cu părinții, fata preferă să se sacrifice și tace, ba chiar acceptă o căsătorie care o compromite definitiv pe ea însăși, cu Schagerström, un om bogat. Este jertfa supremă pe care o poate face dragostea ei pentru Karl-Artur.

Fata pricepe în cele din urmă că nu poate iubi un om care nu știe să iubească decât pe Dumnezeu și care, iubind, nu știe decât să rănească. Pasiunea lui isterică pentru divinitate nu are nimic omenesc, iar Charlotte caută dragostea acolo unde o poate afla, în căsătoria cu bunul, delicatul și generosul Schagerström.

Recenzii

„Preferand-o pe Selma Lagerlöf lui Strindberg, atunci cand i s-a acordat Premiul Nobel, lumea aceasta isi incorona, fara sa-si dea prea bine seama, tentatia secreta a propriei sale eternitati. Inconfortabilul Strindberg, spiritul cel mai sfasiat si mai tragic pe care l-a cunoscut literatura uni versala dupa Dostoievski, nu putea concura cu surasul blajin al Selmei Lagerlöf.

Poate ca Strindberg sa fi fost mai admirat, neindoielnic insa, Selma Lagerlöf a fost mai iubita.“-- Alexandru Sever

„O iubire de altadata, in care pendularea personajelor intre pasiune si datorie, intre sacrifi ciu si patos religios, intre respectarea promisiunilor si imboldurile sufletesti da nota definitorie pentru tema romanului: insemnatatea fundamentala a gasirii caii celei bune in viata personala.“-- Ioana Dragan

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 320
Editura: Litera
Apariția: 2012
ISBN: 978-606-600-939-3
Dimensiuni: 12 x 20 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri