Nobel. 05. Floarea Întunecată

Nobel. 05. Floarea Întunecată
89,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

“Un roman de dragoste şi numai de dragoste, iată ce este”Floarea Întunecată”. Un şir de iubiri complicate şi rafinate. Povestea lui Mark Lennan va împlini în curând un secol de la apariţie (1913).

Ea face parte din opera extrem de întinsă a lui John Galsworthy, operă care a avut influenţe însemnate în vremea sa, înainte, dar şi după Primul Război Mondial, teribilul eveniment care a încheiat o epocă de aur a Europei şi a Imperiului Britanic, cel deasupra căruia soarele nu apunea niciodată… -- Horia Gârbea

“... Galsworthy îşi definea, la un moment dat mottoul artistic folosind cuvinte precum armonie proporţie şi echilibru. Acestea marchează modul lui natural de a gândi, un ideal spiritual, privit acum adesea cu suspiciune, poate tocmai pentru faptul ca este atât de greu de atins.

Descoperim curând că acest poet, care a atacat atât de neîndurător şi de neobosit gentlemanul tipic autosuficient, a reuşit el însuşi fără îndoială, să ofere vechii noţiuni o viaţă nouă astfel încât aceasta să îşi păstreze legătura atât cu instinctul imediat uman, cât şi cu cel estetic, care nu cunoaşte restricţii. în artistul Galsworthy înfloresc  exact acele calităţi ale temperamentului care sunt redate, în engleză, de cuvântul gentleness.

Aceste calităţi sunt exprimate prin operele sale, care, astfel, reprezintă o contribuţie culturală adusă vremurilor noastre.”

Floarea Întunecată… o sonată psihologică interpretată de o mână măiastră, care se bazează pe variaţiunile pasiunii şi ale cedării vârstelor omului. Chiar  şi atunci când a folosit forma povestirii, Galsworthy a fost adesea în stare să evoce un răspuns emoţional prin contraste de lumini şi umbre, cu efect aproape grafic.” -- Din discursul de acordare a premiului, prezentat de Anders österling, membru al Juriului Nobel, 10 decembrie 1932

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 320
Editura: Art
Apariția: 2012
ISBN: 978-606-600-834-2
Dimensiuni: 12 x 20 cm
Greutatea: 0.6500

Pareri