Noapte de Sărbătoare şi alte Povestiri

Mai multe poze

Noapte de Sărbătoare şi alte Povestiri
244,00 MDL (49,04 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba italiana de Mara Chiritescu.

Cesare Pavese, unul dintre cei mai mari scriitori italieni ai secolului trecut, este autorul romanului Femei singure, o capodopera a realismului italian.

E noaptea Sfintului Rocco, o noapte fierbinte, senzuala, cu povesti amare si triste, in care spiritele se dezlantuie. Muzica sarbatorii strabate intunericul, ii face pe oameni sa danseze si sa cinte. Undeva, acordurile rasunatoare tin treaz un preot care blestema ispitele noptii, dar le supravietuieste, un profesor care descopera binecuvintata liniste a beznei pe cale sa se stinga si un tinar care e gata sa-si uite orice farima de umanitate si sa omoare pentru iluzia libertatii. 

Publicate dupa moartea autorului lor, povestirile si nuvelele lui Pavese contin toate subiectele regasite in romane: singuratatea amara a detinutului, farmecul primitiv al vietii de la tara si un intreg univers pigmentat de detaliile periferiei orasului, aspiratiile esuate ale intelectualilor si angoasele lumii burgheze. Fundalul acestor proze poate deveni realitatea dureroasa a conditiei umane, lasind in acelasi timp loc naivitatii si sperantelor iluzorii.

 

Recenzii


 

„Singura placere pe care-o gasesc in aceasta viata este aceea de a fi viu. Restul e suferinta.” -- Cesare Pavese

„Prozele lui Pavese construiesc cel mai dens, cel mai dramatic, cel mai omogen ciclu fictional inspirat din Italia moderna. Mediul lor este o combinatie intre cronica sociala si comedia umana.” -- Italo Calvino

„Pavese a facut o incercare eroica – si reusita – de a cuprinde in prozele lui o dimensiune nationala si sociala… Este cel mai important prozator din perioada neorealismului italian.”--The New York Review of Books

 

Despre Autor


 

Cesare Pavese (1908-1950) este unul dintre cei mai mari scriitori italieni ai secolului trecut. Creier al Editurii Einaudi, i-a condus filiala de la Roma pînă după război. A tradus din literatura de expresie engleză a vremii, făcînd cunoscuţi publicului italian autori ca Gertrude Stein, John Steinbeck, John Dos Passos, Ernest Hemingway, William Faulkner, Herman Melville şi James Joyce.

Poet, prozator şi eseist, Pavese este autorul unui jurnal-capodoperă, Meseria de a trăi. În limba română i-au mai fost traduse: Luna şi focurile, Casa de pe colină, Dialoguri cu Leuco şi alte eseuri, Noapte de sărbătoare şi alte povestiri, Satele tale, Diavolul pe dealuri, Femei singure.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Notte di festa
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 344
Editura: Polirom
Apariția: Martie 2016
ISBN: 978-973-46-5919-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri