Niște Răspunsuri

Mai multe poze

Niște Răspunsuri
204,00 MDL (51,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cea mai asteptata carte, dupa bestsellerul Despre lucrurile simple – un volum care, de la data aparitiei, se afla in topurile nationale de vinzari.

Cu ilustratii de Horatiu Malaele

„Placerea mea cea mai mare cind calatoream cu trenul —si am facut naveta niste ani de zile pe ruta Piatra Neamt-Bucuresti —era sa suflu pe geam pina se abureste si sa-mi desenez barbatul pe care-l voi iubi, casa in care vom locui, aripile cu care voi zbura... Emotia mea cea mai profunda azi e sa simt ca traiesc secvente din geamul aburit pe care degetul desena dorinte, nestiind ca pune intrebari...
Cititorilor mei inteligenti, cu drag, Mihaela”

Spre deosebire de cartea de debut, volumul Niste raspunsuri imbina fictiunea cu publicistica (citeva articole din Elle, revista in care Mihaela Radulescu semneaza o rubrica de 5 ani, si citeva texte care au aparut in rubrica „De pus pe gind” din Jurnalul National).

Din cuprins:
• Draga Mihaela • Draga Cristian • Niste raspunsuri • Cum iubesc barbatii • 3 zile. Studiu despre tine • Mic tratat de dor • Amor de dor amar • Search... • Gradina sexologica • My fair (lady) • Femeia cu ochii umflati de plins • Lumea interzisa • Tango • Tu ce mai faci? • Vrei sa fii sotul meu? • Noaptea regilor. Luni • Cind dragostea • Ma revolt cu delicatete • Lectia despre zmeu • Sint 5. Toate ale tale • Despre alta • Drum infundat • Vara femeilor destepte • Luliberina... • Pitch-ul vietii mele • Sora Micului Print

Recenzii


 

Prima ei carte, aparuta cum doi ani, Despre lucrurile simple, a stat in topurile de vinzari ale librariilor saptamini in sir. Sa ne intelegem: pe locul intii. A vindut peste 80.000 de exempalare, ceea ce pentru piata romaneasca de carte este enorm. ENORM. Cea de-a doua carte este un record nu doar pentru ciofrele de vinzari, ci si pentru interesul asupra continutului sau.

Pe linga citeva articole publicate in pagina sa din revista noastra sau din Jurnalul national, Mihaela a indraznit de data aceasta sa-si faca intrarea in fictiune. Asa se face ca, printre texte de revista, ea a inserat in aceasta carte si citeva fictiuni, povesti cu femei care iubesc si sint iubite, povesti romantice, senzuale, unele chiar cit se poate de explicit sexuale. -- Mihela SPINEANU-FRANK, nr. 1/2010, in Elle

Mihaela Radulescu e o femeie curajoasa – cred ca n-o sa ma contrazica nimeni. Stiu de pe acum ca aceasta a doua carte pe care o semneaza va stirni o gama bipolara de reactii: unii o vor adora, altii o vor desfiinta. Nu prea cred ca se vor aseza multi pe calea de mijloc. Dar despre carte, despre reactii si despre multe altele promit ca voi reveni intr-o discutie hot cu autoarea. Fiti pe faza! -- Mihaela SPINEANU-FRANK, decembrie 2009, in Elle

Pe Mihaela am intilnit-o prima data intr-o iarna. Intr-o iarna deznadejdii mele. Ma uitam la ea fascinata, fara sa banuiesc macar ca fata aceea frumoasa, cu parul cirliontat imi va marca defintiv existenta si ca ma va insoti din clipa aceea de-a lungul multor ani de viata. Ca fata aceea plina de energie ma va lua de mina si cu toata forta ei benefica ma va trezi din letargie si tristete si ca vom pasi asa, amindoua, mult timp, printre oameni, lucruri si la un moment dat, printre amintiri comune.

N-am banuit nici macar ca ma va ajuta sa lupt cu mine sau ca nu ne vom certa iremediabil niciodata. Nici ca ma va invata sa ma uit pe mine si sa devin buna cum n-am banuit. Nici ca imi va arata fapte si oameni despre a caror existenta nici nu imi imaginam. Sau ca imi va fi model, familie, exemplu si prietena. -- Carmen VOINEA, , in Event Bazar

 

Video despre Carte


 

 

 

Citate Preferate


 

”Scriu pentru bărbaţi care ştiu să plângă, nu pentru cei care-şi fac femeile să plângă…”

”- Când ai simţit că ai arătat cel mai bine din toată viaţa ta?
- De câte ori am fost îndrăgostită. Atunci m-am simţit frumoasă de tot, chiar şi fără farduri sau vreo rochie nouă…”

”- Ce nu i-ai putea ierta niciodată omului pe care-1 iubeşti?
- Duplicitatea. Violenţa fizică. Jignirile. De câte ori am iertat câte o mizerie de-a unui bărbat, am descoperit curând că de fapt nu l-am iertat. Sau, mai degrabă, nu l-am înţeles, deci nu l-am mai iubit. Şi uneori chiar am încercat… M-a costat o tonă de şerveţele cu care mi-am şters nasul şi ochii şi un timp pierdut lângă un om care nu mă mai energiza cu nimic.”

”- Unde te simţi cel mai în siguranţă?
- In braţe. In îmbrăţişarea omului pe care-l iubesc.”

”Dorul de cineva pe care abia-abia l-ai cunoscut şi despre care nu ştii mai nimic – de cele mai multe ori se cheamă îndrăgostire. Alteori e hora hormonală.”

”Cand il intrebi pe omul care ti-e cel mai drag „ce mai face” ar trebui sa stie ca-ti pasa cu adevarat si ca vrei sa stii detalii, nu sabloane. E ca si cum ii ceri permisiunea sa te lase sa intri in zona cea mai intima a sentimentelor lui, iar daca nu-ti raspunde cu un „bine” sec vei sti ca te-a lasat. Nu e o vizita de lucru, nici de curtoazie. Nu intri nici ca sa repari ceva, nici ca sa propui planuri de viitor si nici ca sa te afli in treaba. Intri ca sa asculti, sa privesti si sa fii un receptacul de care omul acela drag are nevoie.
N-am idee de ce, dar oamenii care traiesc mult impreuna uita sa se mai intrebe „ce mai fac”. Se trezesc unul langa celalalt, stiu pe de rost ce mananca la micul dejun, ce muzica le place, cand pleaca si cand vin de la munca, unde le place in vacanta, dar nu mai stiu „ce mai fac”… Tarziu, cand lucrurile nespuse si-au facut cochilie, descopera ca celalalt face cu totul altceva decat parea a face si ar raspunde mai degraba la intrebarea „tu cine esti?”… In loc sa se intrebe seara, ochi in ochi, „ce mai fac”, cei mai multi oameni isi tin sufletele ferecate si mimeaza „binele” pe care-1 anunta mereu… Sau sunt obsedati ca fac rau si nu mai stiu nici care-i intrebarea, nici unde-s ochii celuilalt, nici care ar fi raspunsul autentic… Propun reabilitarea intrebarii, macar acolo unde in suflete mai sunt raspunsuri calde pentru oameni dragi. Tu ce mai faci?…”

”Mama mi-a spus ca cel mai departe ajungi cu sufletul si cu mintea, nu cu picioarele, iar eu vreau sa calatoresc departe, pana la povestea mea de iubire. Atat.”

-- Blogul Alexandrinei Croitoru, http://sandaloveslife.wordpress.com

 

Despre Autor


 

Mihaela Radulescu, una dintre vedetele TV de primă mărime din România, a atins, în cei 14 ani de televiziune, cote maxime de audiență, cucerind simpatia telespec­tatorilor, prin profe­sionalismul de moderator și realizator al emisiunilor sale. A fost premiată de cinci ori de APTR și a devenit de patru ori „Femeia Anului”. A facut doi ani de radio, a jucat în patru filme românesti de lung metraj și unul american, într‑o piesă de teatru, a regizat cinci filme documentare și trei videoclipuri, un spectacol de scenă și câteva în aer liber. Are o bogata activitate publicistică, dar și o consecvență preocupare filantropică.

 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 228
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2013
ISBN: 978-973-46-1474-5
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2580

Pareri