Nihilismul. Rădăcina Revoluţiei în Epoca Modernă

Nihilismul. Rădăcina Revoluţiei în Epoca Modernă
46,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Nihilismul - credinta ca nu exista un Adevar absolut, ca tot adevarul este relativ - este filosofia de baza a secolului al XX-lea. El a devenit atat de raspandit si de omniprezent in vremurile noastre, a patruns atat de adanc in mintile si in inimile tuturor oamenilor din ziua de azi, incat combaterea lui cere un efort supraomenesc.

Miezul acestei filosofii a fost exprimat foarte limpede de catre Nietzsche in cuvintele: „Dumnezeu a murit, deci omul devine Dumnezeu si totul este posibil.“

Numai Dumnezeul crestin este in acelasi timp putere deplina si iubire deplina; numai Dumnezeul crestin, prin iubirea Lui, i-a fagaduit omului nemurirea si, prin puterea Lui de a implini acea fagaduinta, a pregatit o Imparatie in care oamenii vor trai in Dumnezeu ca dumnezei, dupa ce vor fi fost inviati din morti.

Adevarul cel mare al crestinismului este ca nu exista nimicire si nu exista incoerenta, ca tot nihilismul si absurdismul sunt zadarnice. Trebuie sa redevenim crestini.

Este zadarnic, de fapt este chiar absurd, sa vorbim de reformarea societatii, de schimbarea cursului istoriei, de iesirea din epoca absurditatii, daca nu Il avem in inimi pe Hristos; iar daca Il avem, nimic altceva nu mai conteaza.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 119
Editura: Sophia
Apariția: 2013
ISBN: 978-973-136-336-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri