Necunoscuta de la Wildfell Hall

Necunoscuta de la Wildfell Hall
79,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

”Atât de limpede îmi dau seama de aceste lucruri, încât, chiar dacă l-aș revedea și dacă el și-ar mai aminti de mine și m-ar mai iubi (ceea ce,vai! e prea puțin probabil, când ne gândim în ce lume se învârte și de cine e încojurat) și dacă m-ar cere de nevastă, sunt hotărâtă să nu consimt până ce nu voi ști cu siguranță care din cele două păreri despre el este mai aproape de adevăr: a mătușii sau a mea.

Pentru că dacă a mea e complet greșită, înseamnă că nu pe el îl iubesc, ci pur și simplu o plăzmuire a închipuirii mele. Dar cred că nu e greșită - nu, nu, există ceva tainic, un instinct ascuns care mă asigură că am dreptate. El are un fond bun; și ce încântare să-l dezvălui!

Dacă s-a rătăcit, ce fericire să-l poți aduce pe calea cea dreptă! Dacă acum e expus influenței dăunătoare a unor prieteni ticăloși care-l pot corupe, ce glorie va fi să-i izbăvesc de ei! O! Macar de-aș putea să cred că cerul mi-a încredințat acestă misiune!” 

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

”La apariţie, această poveste senzaţională despre alcoolism şi abuz familial i-a scandalizat pe critici. După cum nota The American Review, cartea îl duce pe cititor „cât se poate de aproape de viciul absolut şi cuprinde conversaţii de un gen, pe care am sperat că nu-l vom întâlni niciodată în limba engleză". Cu toate acestea, cartea a avut un succes remarcabil şi în prefaţa la a doua ediţie, Anne Brontë (semnând sub pseudonimul Acton Bell) s-a apărat invocând datoria morală a romancierului de a zugrăvi „viciul şi personajele vicioase... aşa cum sunt în realitate".

Prin tematica feministă, Necunoscuta de la Wildfell Hall este o descriere plină de forţă a căsniciei unei tinere cu un ticălos, a luptei sale pentru a-l schimba şi, în final, a fugii sale pentru a-şi apăra fiul de nemernicia tatălui. Povestită în mare parte din punctul de vedere al lui Helen Huntingdon, prin intermediul scrisorilor şi jurnalelor sale, este o cronică a unor relaţii bazate pe abuz, într-o perioadă din istoria Angliei, Regenţa, când femeile măritate aveau puţine drepturi legale.

După cum nota romanciera May Sinclair în 1913: „Uşa trântită de Helen în faţa soţului său a avut ecou în toată Anglia victoriană" - un ecou ce se prelungeşte până în ziua de astăzi.”

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Tenant of Wildfell Hall
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 544
Editura: Lira
Apariția: 2012
ISBN: 978-606-600-734-4
Dimensiuni: 10,7 x 17,8 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri