Nebun, Rău şi Periculos. Autobiografia

Mai multe poze

Nebun, Rău şi Periculos. Autobiografia
264,00 MDL (53,06 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Pavel Cazacu.
 
Cel mai mare explorator al lumii contemporane (Guinness Book of Records)
 
Ranulph Fiennes a calatorit in cele mai periculoase si mai inaccesibile locuri de pe pamint. In timpul expeditiilor sale s-a aflat de multe ori la un pas de moarte, a fost nevoit sa-si amputeze partial degetele de la o mina din cauza degeraturilor si a strins milioane de lire in scopuri caritabile. Este primul om care a ajuns atit la Polul Nord, cit si la Polul Sud folosind doar mijloace de transport de suprafata, a descoperit orasul pierdut Ubar din Oman, a participat la sapte maratoane pe sapte continente in sapte zile consecutive si a urcat pe Everest.
 
Ultima sa aventura a fost escaladarea fetei nordice a Eigerului – una dintre cele mai mari provocari pentru alpinisti. Iar aceasta este doar o parte din palmaresul sau... Nebun, rau si periculos este autobiografia pasionanta a unui aventurier autentic, care a acceptat orice provocare i-a iesit in cale.
 

Recenzii


 

„Sir Ranulph Fiennes este arhetipul aventurierului in epoca noastra deloc eroica.” -- The Guardian

 
Despre Autor

 

Sir Ranulph Fiennes a fost primul om care a atins ambii poli călătorind cu mijloace de transport de suprafaţă şi primul care a traversat Antarctica fără asistenţă tehnică. În anii 1960 a fost dat afară din Regimentul SAS pentru utilizarea improprie a explozibililor; s-a alăturat armatei sultanului din Oman, iar în 1971 a primit medalia pentru curaj. Este singura persoană, pînă în prezent, căreia i s-a acordat de două ori Medalia Polară, pentru regiunile Arctica şi Antarctica.

A condus peste 30 de expediţii, inclusiv primul înconjur al Pămîntului pe la poli, iar în 2003 a participat la şapte maratoane, în şapte zile, pe şapte continente ca să strîngă fonduri pentru British Heart Foundation.

În 1993, regina Angliei i a acordat Ordinul Imperiului Britanic pentru „activităţi umanitare şi caritabile”deoarece, în încercarea de a doborî recorduri, a strîns peste zece milioane de lire sterline în scopuri nobile. În 2007 a fost cîştigătorul categoriei „Cel mai bun sportiv” în cadrul premiilor Greatest Britons.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Mad, Bad and Dangerous to Know: The Autobiography
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 400
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2016
ISBN: 978-973-46-5661-5
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri