Natura Umană

Natura Umană
207,00 MDL (46,41 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cum putem explica, dincolo de perspectivele înguste ale diferitelor „ştiinţe ale omului", în ce constă în fond natura umană? În ce fel individul îşi poate contura identitatea, îşi poate găsi acel „sine adevărat", cum îl numeşte Winnicott, dincolo de conflictele, frustrările şi rupturile din viaţa sa?

Bazându-se pe tripla sa experienţă – de psihiatru, pediatru şi psihanalist –, autorul oferă o sinteză unică şi relevantă a concepţiei sale despre dezvoltarea umană. Într-un limbaj clar şi cu scurte ilustrări clinice, Winnicott tratează pe rând problemele majore ale teoriei psihanalitice: complexul Oedip, sexualitatea infantilă, inconştientul, poziţia depresivă, apărarea maniacală, obiectele tranziţionale, agresiunea şi psihosomatica. 

„Am ales să cercetez natura umană prin intermediul unui studiu asupra copilului. 
Cu toate că adulţii sănătoşi continuă să se schimbe chiar până la momentul morţii, există un model care va persista, şi care poate fi deja distins la copil, aşa cum şi faţa va rămâne recognoscibilă de-a lungul întregii vieţi.” -- Autorul

„În Prefaţa de la Natura umană, Winnicott ne aminteşte că un psihanalist analizează cam 70 de pacienţi în toată cariera sa. Pare un demers temerar să tragi concluzii despre natura umană pe baza a 70 de pacienţi. Pe de altă parte, nimeni nu a mai încercat vreodată să înţeleagă atâţia oameni şi atât de profund precum o face psihanalistul.” -- André Green

 

Despre Autor


 

Donald Winnicott (1896–1971) s-a format ca medic pediatru, profesie pe care a practicat-o până la sfârşitul vieţii, în special la Spitalul pentru copii Paddington Green. Şi-a început analiza cu James Strachey în 1923, a devenit membru al Societăţii Britanice de Psihanaliză în 1935 şi a fost de două ori preşedintele ei. A fost, de asemenea, membru al Colegiului Regal de Medicină şi al Societăţii Britanice de Psihologie.

D.W. Winnicott este privit ca analistul britanic cel mai influent. Scierile sale se numără printre cele mai impresionante şi concludente din întreaga literatură psihanalitică.Peter Lomas îl numeşte în suplimentul literar al lui Times "cel mai influent psihanalist din perioada după Freud şi Jung". 

Detaliile Produsului

Titlu Original: Human Nature
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Trei
Apariția: Iunie 2015
ISBN: 978-973-707-918-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2300

Pareri