Natura Moartă

Natura Moartă
58,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Natura Moarta este cel de-al doilea volum din tetralogia Frederica, compusa din romanele The Virgin in the Garden (1978), Natura moarta (1985), Babel Tower (1996) si A Whistling Woman (2002). Cvartetul capteaza in detalii splendide viata unei familii britanice de la mijlocul secolului XX si o are ca personaj principal pe Frederica, o intelectuala rebela, una dintre primele femei care au studiat la Cambridge.

Toate romanele seriei Frederica pot fi citite independent.

Anglia anilor ’60. Frederica Potter, o frumoasa studenta la Cambridge, este fascinata de ideile feministe ale timpului sau. Ea isi da seama, vazand-o pe sora sa, Stephanie, retrasa dintr-o viata academica intr-un plictisitor menaj la Yorkshire, ca un trai asemanator nu-i va aduce nici o satisfactie si opteaza pentru o existenta intelectuala.

Alexander Wedderburn, care se afla la Londra, incearca sa scrie o piesa despre Van Gogh, a carei arta devine leitmotivul romanului.

In acest roman, A.S. Byatt pune in lumina inextricabilele conflicte intre ambitie, viata de familie si realizari personale prin portretul subtil si ironic al acelor ani de revolta si de descatusare.

Despre Autor

Antonia Susan Byatt s-a nascut la 24 august 1936 in Yorkshire. A studiat la Quaker School in York, Newham College, Cambridge, Bryn Mawr College, Pennsylvania si Somerville College, Oxford.

A predat la London University si la Central School of Art and Design, iar din 1972 a devenit lector universitar in literatura engleza si americana la University College, Londra. In 1983, Antonia Susan Byatt a renuntat la cariera universitara pentru a se dedica in intregime scrisului. A fost presedinte al Society of Authors intre 1986 si 1988, membru al Literature Advisory Panel al British Council intre 1990 si 1998, si membru al juriului pentru numeroase premii literare, inclusiv pentru Booker Prize.

Este unul dintre criticii literari de marca ai momentului si publica articole permanent in numeroase cotidiene si reviste de specialitate, printre care si Times Literary Supplement, The Independent si Sunday Times.

Primul sau roman, Shadow of the Sun, a fost publicat in 1964, fiind urmat in 1967 de The Game. Si-a castigat recunoasterea internationala prin volumul Natura moarta, 1985 care i-a adus PEN/Macmillan Silver Pen Award. Lucrarea sa cea mai cunoscuta, Pasiune (1990, ecranizata in 2002), a castigat Booker Prize si Premiul International pentru Fictiune acordat de Irish Times.

De asemenea, a scris mai multe volume de critica literara, printre care Degrees of Freedom: The Early Novels of Iris Murdoch (1965), Iris Murdoch: A Critical Study (1976) si Wordsworth and Coleridge in Their Time (1970). A primit numeroase distinctii si decoratii, in 2002 fiindu-i decernat de catre Fundatia Alfred Toepfer premiul Shakespeare pentru intrega sa activitate in slujba culturii britanice.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Still Life
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 708
Editura: Nemira
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-143-127-7
Dimensiuni: 10,7 x 17,8 cm
Greutatea: 0.7800

Pareri