N-ai Decât să mă Citezi. Vorbe de Duh și Buh, Răutăți și Bunătăți din Irlanda Modernă [Carte Electronică]

N-ai Decât să mă Citezi. Vorbe de Duh și Buh, Răutăți și Bunătăți din Irlanda Modernă [Carte Electronică]

Preț de Listă: 98,99 MDL (24,75 RON)

Preț: 68,30 MDL (17,08 RON)

Economisești: 30,69 MDL (7,67 RON) (31%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Ediție Print (PDF)
    • 2 persoane au cumpărat acest produs.

* cîmpuri obligatorii

Preț de Listă: 98,99 MDL (24,75 RON)

Preț: 68,30 MDL (17,08 RON)

Economisești: 30,69 MDL (7,67 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

Irlandezii se pricep la cateva lucruri importante. Stiu sa cante, sa scrie, sa bea, sa indure frigul si sa rada. Printre dovezile acestei din urma calitati se numara si culegerea de panseuri N-ai decat sa ma citezi. Autorul ei, Aubrey Malone, preia reteta unui fachir al genului, Des MacHale, prezent la randul lui cu trei titluri in colectia „Rasul lumii“.

Malone sondeaza mai multe domenii – muzica, politica, sport, teatru si film, medicina, relatii de cuplu, religie etc. – si intocmeste o harta a umorului din Insula de Smarald, cu principalele lui forme de relief: Noel Gallagher si George Bernard Shaw, Brendan Behan si Fran Casey, Dave Allen si George Carlin, Bob Geldof si Patrick Bergin, Denis Leary si Spike Milligan, George Best si Samuel Beckett, Colin Farrell si Ronnie Drew, Peter O'Toole si Maeve Binchey, Daniel Day-Lewis si Edna O’Brien.

Veti deschide cartea la intamplare si veti citi afirmatii de genul „Alex Higgins bea doar daca e singur sau cu cineva“ (Dennis Taylor) sau „Casatoria e principala cauza a divorturilor“ (Richard Harris). Iar apoi, fireste, veti rade. Uneori in hohote. 

 

Despre Autor


 

Aubrey Malone este urmașul direct al lui Des MacHale în ce privește colecționarea vorbelor de duh. Se știe despre el că trăiește la Dublin și că preferă discreția aparițiilor publice în cascadă.

În schimb, este un antologator frenetic și prolific, după cum o demonstrează lista de titluri care-i poartă semnătura: Talk Nation (O nație de flecari), Literary Trivia: Over 300 Curious Lists for Bookworms (Curiozități literare: peste 300 de liste curioase pentru șoarecii de bibliotecă), Stranger than Fiction (Mai ciudat decât ficțiunea), The Cynicțs Dictionary (Dicționarul cinicului), Historic Pubs of Dublin (Cârciumi istorice din Dublin), Half Wit (Bătut în cap), The Guinness Book of Humorous Irish Anecdotes(Antologia Guinness a glumelor irlandeze), The Mammoth Book of Irish Humour (Marea carte a umorului irlandez),Naughty Wit (Umor cu vătămare).

Deși irlandez, Aubrey Malone găsește timp să croșeteze și un omagiu etilismului galez prin volumul Welsh Drinkers (Băutori din Țara Galilor). În acelaşi timp, vocaţia de biograf îl împinge să scrie cărţi despre Ernest Hemingway, Maureen O’Hara, Tom Jones, Jimmy White sau Charles Bukowski. Li se adaugă un dicţionar al heptalogiei Harry Potter (An A-Z of Harry Potter), laolaltă cu volume de panseuri din lumea automobilismului, golfului şi fotbalului.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: You can quote me on that
Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: Aprilie 2015
ISBN: 978-973-50-4887-7
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 284

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: