Muzica în Ceremonialul Nupţial din Basarabia. Cântecul Miresei

Muzica în Ceremonialul Nupţial din Basarabia. Cântecul Miresei
33,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Descrierea Cărții

Alegerea temei Cântecul Miresei din zona Basarabiei ne apare de o deosebită importanţă pentru cunoaşterea folclorului românesc. Nu doar faptul că tratează una dintre cele mai interesante manifestări ale tradiţiei populare, din păcate prea puţin studiate în întregul ei la poporul român, darfelul de tratare a temei ne dovedeşte că autoarea corespunde unei bune şcoli etnomuzicologice româneşti. Prin aceasta, studiul se prezintă la nivelul ştiinţei contemporane, aducând o contribuţie teoriei şi metodologiei etnomuzicologice la nivel internaţional.

Lucrarea cuprinde principalele aspecte pe care le poate avea Cântecul Miresei din zona urmărită, aparent doar limitată la spaţiul geografic al Basarabiei. Rezultatele obţinute au depăşit acest spaţiu, nu numai prin apropierea de restul poporului român, dar şi prin comparaţia cu elementele prezente, pe de o parte la alte popoare europene, iar pe de altă parte, la apropierea de funcţionalitatea întâlnită şi la popoare mai îndepărtate". - Dr. Ghizela Suliţeanu

Despre Autoare

Svetlana Badrajan (n. la 27 mai 1962 în s. Pârjota, jud. Bălţi) este lector universitar la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, doctor în muzicologie (Universitatea de Muzică din Bucureşti) și doctor în studiul artelor, membră a Uniunii Muzicienilor din Republica Moldova. Autoare a unei serii de articole şi studii în care abordează probleme de etnomuzicologie, muzicologie, educaţie muzicală ş.a., publicate în culegeri şi reviste naţionale şi internaţionale.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 236
Editura: Epigraf
Apariția: 2002
ISBN: 9975-903-53-3
Dimensiuni: 20 x 26 cm
Greutatea: 0.4580

Pareri